Tapahtumat vetivät väkeä viikonloppuna: Solar Sound ja Power Truck Show tekivät ennätyksiä

Kesäinen viikonloppu veti runsaasti yleisöä eteläpohjalaisiin tapahtumiin hyvässä säässä. Kauhavan Power Truck Shown ja Seinäjoen Solar Soundin järjestäjät voivat olla tyytyväisiä viikonloppuun.

Jääkiekkoaiheisesti maalattu rekan nuppi Power Truck Showssa Alahärmässä 2022.
Taidolla maalatut autot vetivät katsojia tänäkin vuonna. Kuva: Power Truck Show
Elina Niemistö

Seinäjoella juhlittu Solar Sound Festival keräsi viikonloppuna yhteensä 19 000 kävijää. Tapahtuma ylitti siis selvästi kävijätavoitteensa, joka oli 15 000.

Lauantaina rikottiin festivaalin kaikkien aikojen päiväkohtainen kävijäennätys. Tapahtuma on järjestetty kymmenen kertaa.

Tapahtumajärjestäjät olivat tyytyväisiä OmaSp Stadioniin tapahtumapaikkana ja aikovat ensi vuonnakin pitää tapahtuman samassa paikassa. Ensimmäiset artistikiinnitykset ensi vuodelle on jo tehty ja ne julkaistaan syksyn aikana.

– Solar Soundin historiaan kirjattiin uusi luku tänä vuonna, kun tapahtuma siirrettiin onnistuneesti OmaSp Stadionin erittäin toimiviin olosuhteisiin. Tapahtuman asiakasprofiilissa tapahtui myös merkittävä muutos, sillä osallistujien keski-ikä oli vanhempi kuin ennen, ja esimerkiksi lauantain kävijöistä 70% oli täysi-ikäisiä vieraita, kertoo promoottori Tommi Mäki.

Power Truck Show veti väkeä

Kauhavalla järjestetyn Power Truck Shown järjestäjät olivat niin ikään tyytyväisiä viikonloppuun. Alahärmän Powerparkissa kahdeksattatoista kertaa järjestetty tapaahtuma keräsi tänä vuonna peräti 32 000 kävijää.

Järjestäjien mukaan autonäyttelyssä oli tänä vuonna ennätysmäärä näytteilleasettajia, yhteensä 502 näyttelyautoa. Myös pienoismallinäyttelyssä oli ennätysmäärä autoja esillä, yhteensä 106.

Tapahtumaan sisältyy autonäyttely ja erilaisia oheistapahtumia, kuten kuorma-autojen vetokisat, rekkakulkue sekä taikuria ja muumeja myös perheen pienimmille.

Lue myös: Pohjanmaan poliisilla kiireinen viikonloppu: yleisötapahtumat työllistivät, rattijuopumuksia ja pahoinpitelyitä

Suosittelemme