Tuesday , April 23 2024

Doi traficanți de migranți, prinși în flagrant la Rădăuți. În ultimele trei săptămâni, indivizii ar fi introdus în țară 24 de persoane din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia

Vineri, traficanții au fost prinși după ce au preluat 5 migranți din zona frontierei cu Ucraina și i-au transportat la Rădăuți. Cei doi, cu dublă cetățenie ucraineano-română, împreună cu alți cetățeni ucraineni, ar fi acţionat în mod coordonat în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obține beneficii financiare substanțiale. 

La data de 26 noiembrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava și polițiști de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a doi bărbați, după ce aceștia ar fi preluat, din zona graniței de stat româno-ucrainene, 5 migranți, pe care i-ar fi transportat, ulterior, în municipiul Rădăuți.

La data de 27 noiembrie 2021, procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2021, cei doi bărbați, ambii cu dublă cetățenie ucraineano-română, împreună cu alți cetățeni ucraineni, ar fi constituit un grup infracţional organizat și ar fi acţionat împreună şi în mod coordonat, în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obține beneficii financiare substanțiale.

În perioada 4 – 27 noiembrie 2021, la diferite intervale de timp, membrii grupării ar fi preluat, călăuzit, adăpostit, transportat și îndrumat 24 de migranți, cetățeni originari din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia, care ar fi pătruns în România, prin trecerea ilegală a frontierei de stat, prin zona verde.

La data de 27 noiembrie 2021, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Cei 5 migranți au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …