Formule 1

Formule 1 bevestigt nieuw Chinese GP-contract en datumwijziging: "Veel onbenut potentieel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2017 14:17

SHANGHAI - Het internationale circuit van Shanghai zal de Grand Prix van China blijven organiseren tot ten minste 2020. Organisator van de race Shanghai Juss Sports Development heeft een nieuw contract voor drie jaar met Formula One Management getekend. De deal wordt volgend seizoen van kracht.

Grand Prix China


Er is ook een nieuwe datum aangekondigd voor de wedstrijd van volgend jaar. Die stond oorspronkelijk gepland voor 8 april, maar ruilt nu zijn plaats op de kalender met de Grand Prix van Bahrein, die oorspronkelijk gepland stond voor 15 april. Daarmee wordt de GP van China de tweede race van 2018.

"Dit grote land heeft al aangetoond dat er een overweldigende belangstelling voor onze sport is en we zijn er vast van overtuigd dat er hier nog veel onbenut potentieel is", aldus F1-CEO Chase Carey. "Daarom is deze hernieuwde overeenkomst zo belangrijk als onderdeel van onze ontwikkelingsstrategie, vooral in dit deel van de wereld. Wij en onze partners willen de Grand Prix van China nog spectaculairder maken. Dat terwijl Chinese fans steeds dichter bij de sport komen."

Shanghai Juss Sports Development-voorzitter Jiang Lan zei dat de race 'het grootste jaarlijkse evenement in de stad Shanghai' is. Sinds zijn debuut in 2004 is het evenement uitgegroeid tot een autosportspektakel voor China, maar ook een gegeven voor alle fans van Asia Pacific en wereldwijde autosportliefhebbers."

Het nieuws betekent dat beide wedstrijden, die voorlopig waren opgenomen op de F1-kalender van 2018, onder voorbehoud van de voltooiing van nieuwe contracten beide zijn bevestigd. Twee weken geleden werd een contractverlenging voor de Singapore Grand Prix aangekondigd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS