onsdag24 april

Kontakt

Annonsera

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen värvar Johan Anderberg

Publicerad: 17 januari 2018, 10:52

Johan Anderberg. Foto: Cornelia Nordström.

"Han har en unik förmåga att binda ihop politik med andra områden", säger Martin Ahlqvist om nyförvärvet Johan Anderberg.

Ämnen i artikeln:

DagspressExpressenFokus

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Johan Anderberg blir ny fast medarbetare på Expressen. Han kommer att medverka regelbundet i tidningen med fördjupande texter inom politik och ekonomi, samt skriva på kultursidorna.

– Behovet av fördjupande och förklarande samhällsjournalistik är enormt, inte minst med det val som väntar om mindre än ett år. Johan Anderberg har en unik förmåga att binda ihop politik med andra områden som ekonomi och juridik. Hans berättande journalistik blir en viktig komponent i Expressens satsning på kvalitetsjournalistik, kommenterar politikchefen Martin Ahlqvist.

Johan Anderberg har tidigare skrivit för bland annat Wall Street Journal och Fortune Magazine, samt har författat två böcker.

Han kommer närmast från tidskriften Fokus – vilket gör Johan Anderberg till Expressens fjärde topprekrytering från tidskriften, bredvid Martin Ahlqvist och Expressenkollegorna Torbjörn Nilsson och Ida Ölmedal.

– Johan Anderberg har medverkat på Expressens kultursidor under en tid och bidragit med sitt flyhänta språk och kunskaper på områden som kultursidor traditionellt inte har varit så bra på. Jag är väldigt glad över att vi i en tid av alternativa fakta och hetsiga åsiktsutbrott nu knyter till oss en skribent som står för det rakt motsatta, kommenterar kulturchef Karin Olsson.

Johan Anderberg själv tycker att det är modigt av Expressen att satsa så mycket på fördjupande och berättande journalistik:

– För mig känns det som en självklar plats att vara på, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev