Kaksi junalippua samalle reitille voi tulla halvemmaksi kuin yksi – erikoinen tilanne jatkuu kevääseen asti

Uusi myyntijärjestelmä tulee asiakkaiden käyttöön ensi keväänä.

Jatkossa VR tarjoaa reitille edullisinta mahdollista lippua.

VR:n tapa hinnoitella vaihtoasemien kautta kulkevia matkoja on herättänyt närää junamatkustajissa.

Ilta-Sanomat kertoi kesäkuussa Antti-Mikael Toivosesta, joka matkusti säännöllisesti Savonlinnan ja Helsingin välillä.

Toivonen oli havainnut, että matkan pystyi kulkemaan samoilla junilla lähes puolta halvemmalla, kun ei ostanut kerralla lippua koko välille.

Lippu kannatti siis ostaa ensin Savonlinnasta Parikkalaan ja sitten Parikkalasta Helsinkiin. Näin saattoi säästää jopa kymppejä sen sijaan, että olisi ostanut lipun suoraan koko matkalle.

Lue lisää: VR:n suurkuluttaja Antti-Mikael keksi, miten junalla voi matkustaa liki puolet halvemmalla: ”Kuinkahan moni junamatkustaja ymmärtää tämän?”

Syy oli VR:n myyntijärjestelmässä. Se ei osannut laskea peruslipun ja säästölipun yhdistelmää reitille, jossa oli junanvaihto, vaan hinnoitteli matkan kalleimman lipun mukaan.

Tilanne on edelleen tämä, myöntää VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola.

– Tarkoitus ei todellakaan ole, että järjestelmä toimisi näin. Muun muassa tästä syystä myyntijärjestelmää ollaankin nyt uudistamassa.

Ketolan mukaan VR ottaa uuden myyntijärjestelmän käyttöön ensi keväänä. Silloin edellä mainitun hinnoitteluongelman pitäisi kadota.

– Jatkossa järjestelmä käy läpi kaikki vaihtoehdot matkalle ja laskee asiakkaalle edullisimman hinnan reitille.

Ketola lupaa, että hinnoittelun lisäksi myös matkan löytäminen, muuttaminen ja peruminen helpottuu, kun uusi myyntijärjestelmä avataan.

– Valtaosa junalipuista ostetaan nykyisin joko verkkosivun tai mobiilisovelluksen kautta. Tarkoitus on parantaa tätä käyttökokemusta.

Kausilipulla matkustaville tulossa henkilökohtainen paikkavaraus

Junamatkustajat ovat toisinaan ihmetelleet tyhjiksi paljastuneita vaunuja, jotka ovat kuitenkin myyntijärjestelmän mukaan olleet loppuunmyytyjä.

Tähän syynä on ollut se, ettei järjestelmä ole osannut täyttää paikkoja parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi tietty määrä paikoista on ollut aina varattuna kausilipulla matkustaville asiakkaille, vaikka kaikki kausilipun haltijat eivät suinkaan matkusta samalla junalla.

Ketolan mukaan kausilipulla matkustavien asiakkaiden on ennen pitkää mahdollista varata junasta tietty istumapaikka itselleen.

– Näin voitaisiin ennakoida heidän määräänsä junassa ja optimoida paremmin paikkalippujen myyntiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?