Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

THL: Suomessa on todettu 498 uutta koronatartuntaa kahden viime päivän aikana

Lehtikuva

Suomessa on todettu 498 koronatartuntaa kahden viime päivän aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu noin 4  800, kun edeltävien kahden viikon aikana niitä raportoitiin liki 8  000. Tartuntojen määrä on siis laskenut noin 3  200:lla.

Viikoittaisten koronatartuntojen määrä on palannut tammi-helmikuun taitteen tasolle, jolla se oli ennen helmikuussa alkanutta tartuntojen huomattavaa kasvua.

Ensimmäisen annoksen koronarokotetta on saanut Suomessa yli 1,3 miljoonaa ihmistä. Kahdessa päivässä ensimmäisiä annoksia on annettu 51  000. Toisen annoksen saaneiden määrä on kasvanut perjantaista 5  500:lla.

Tällä hetkellä ensimmäisen annoksen on saanut liki 24 prosenttia kaikista suomalaisista.

Pisimmällä rokotukset ovat Etelä- ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä, joissa liki 32 prosenttia asukkaista on saanut ensimmäisen annoksen rokotetta.

Viimeksi uusista tartunnoista ja rokotuksista on raportoitu perjantaina lauantaisen huoltokatkon vuoksi.

Lisää aiheesta

Etelä-Suomen koronatilanne on selvästi parantumaan päin

Vaikeasta epidemiatilanteesta pitkään kärsineet Helsingin ja Uudenmaan (Hus) sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit ovat saaneet parannettua tautitilannettaan huomattavasti.

Husin alueella koronaviruksen ilmaantuvuus eli kahden viikon tautitapaukset 100  000:ta asukasta kohden on sunnuntain lukujen valossa 159, kun edellisellä tarkastelujaksolla se oli 282. Kahdessa viikossa tartuntoja todettiin 2  700. Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on pudonnut 215:stä 123:een, ja kahden viikon tartuntoja tuli tietoon noin 600.

Suhteellisesti vaikein tautitilanne on Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuus on 165, mutta tähän on riittänyt 66 tartuntaa kahden viikon aikana. Myös Päijät-Hämeessä ilmaantuvuus on yhä melko korkealla 136:n tasolla, vaikka onkin laskusuunnassa.

Mainitut sairaanhoitopiirit ovat ainoat koko Suomessa, joissa ilmaantuvuusluku on yli 100, ja yli 50:ssä ovat vain Kymenlaakso (96), Ahvenanmaa (86) ja Etelä-Karjala (77).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE