Muurame porskuttaa edelleen mallikuntana – kymmenen Keski-Suomen kuntaa pääsi alle 10 prosentin työttömyyden

Työttömien työnhakijoiden määrä jatkoi laskuaan Keski-Suomessa huhtikuussa, mutta lasku oli aiempaa hitaampaa. Pienin työttömyys on edelleen Muuramessa, jonka työttömyysaste oli 6,6 prosenttia.

Maakunnassa oli huhtikuun lopussa yhteensä 13 816 työtöntä työnhakijaa. Se on 1 241 henkeä eli 8,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 451 henkilöä vähemmän kuin kuukausi sitten. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on 10,9 prosenttia.

Keski-Suomen alueella työttömien työnhakijoiden määrä väheni viime vuoden huhtikuuhun verrattuna kaikissa kunnissa. Suhteellisesti eniten työttömyys aleni Saarijärven-Viitasaaren seutukunnassa, jossa pudotusta tuli peräti 19,4 prosenttia.

Alle kymmenen prosentin työttömyyteen pääsi huhtikuussa 10 kuntaa: Muuramen lisäksi Uurainen (7,0 prosenttia), Luhanka (7,5), Kyyjärvi (8,4), Multia (8,7) Petäjävesi (8,8), Laukaa (9,0), Toivakka (9,0), Konnevesi (9,2) ja Kivijärvi (9,8).

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskisuomalaisen sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 17 €/kk

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä KSML.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.