Helikopterjakt efter mc

Polisen har under morgonen jagat en person på en blå mc av motocross-modell. – Föraren har vägrat att stanna vid en poliskontroll och kört på cykelbanor och i bostadsområden, säger Hans Lippens på polisen.

ANNONS
|

Jakten inleddes klockan 9.29 på tisdagsmorgonen. Mc-föraren vägrade då att stanna vid en poliskontroll i Spekeröd utanför Stenungsund i Bohuslän.

– Personen körrakt igenom kontrollen och vägrar att stanna på polismannens tecken. Vi följer efter och färden går in mot Stenungsund och först in i ett industriområde. Sedan fortsätter den in motUcklumsvägen i närheten av Nösnäsgymnasiet. Det går inte speciellt fort men då föraren kör över cykelbanor och genom bostadsområden avbryter vi efterföljandet för att inte riskera att orsaka någon allvarligare olycka, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.

Lippens berättar fortsatt att mc:n saknade registreringsskyltar.

– Den är blå och är av motocrossmodell. Vi vet inte om den är stulen eller vem som har kört den. Föraren hade en camouflagefärgad väska på ryggen och bar en vit hjälm med skärm, säger Lippens.

ANNONS

Under insatsen deltog även en polishelikopter som befann sig i närheten när jakten inleddes.

– Föraren kan ha gjort sig skyldig till flera brott som till exempel vårdslöshet i trafik, men i nuläget har vi inte upprättat någon anmälandå vi varken vet vem föraren är eller vet någon om den här mc:n, säger Hans Lippens.

ANNONS