Digitalisering

”Huaweis P20 Pro får mig att tänka på mobiltelefonins död”

Huaweis P20 Pro-modell. Jättebra telefon, men inte särskilt nyskapande. Foto: Huawei
Vue ser ut som ett par vanliga glasögon men rymmer en hel del hårdvara. Vue är faktiskt tänkt som ersättare till hörlurar och levererar ljud via beninduktion. Den saknar skärm och kamera, men det är bara en tidsfråga innan sådana dyker upp på konsumentmarknaden. Foto: Vue

TEST. Det här skulle bli en recension av Huaweis nya telefon, P20 Pro. I stället blev det visst en text om mobiltelefonins död, skriver Ny Tekniks Peter Ottsjö.

Publicerad

Jag tror att cheferna på Huawei är ganska nöjda. För första gången sedan Iphone släpptes 2007 sjönk försäljningen av telefoner på den globala smartphonemarknaden ifjol. Samtidigt ökade den kinesiska telekomjätten sin försäljning. Och nu har Huawei byggt en telefon som kan stå sida vid sida med de senaste modellerna från Apple och Samsung. P20 Pro är dessutom billigare.

Att Huawei brände sin marknadsföringsbudget på att skryta om trippelkameran i P20 Pro är begripligt: den är häpnadsväckande bra. Bilderna den fångar vid dåliga ljusförhållanden är i en klass för sig.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här