Ela Yuksel, fått betala mycket pengar i parkeingsböter eftersom det inte funnits någonstans att ställa bilen enligt henne. Foto: SVT

Boende i Hisings Backa kritiska mot Poseidon

Publicerad

Boende i Hisings Backa i Göteborg får betala flera tusen kronor i parkeringsböter sedan Poseidon rivit både garage och parkeringsplatser för att bygga nya bostäder.

– Poseidon tar inte hand om sina hyresgäster, säger en av de boende i området.

– Det finns ingenstans att parkera. Förra månaden fick jag betala 2.500 kronor i böter eftersom jag var tvungen att ställa mig där man egentligen inte får, jag måste ju parkera bilen någonstans, säger Ela Yuksel som bor i området.

Gatorna det handlar om är bland annat Blendas gata och Katjas gata i Hisings Backa. För att göra plats för nya bostäder har Poseidon tvingats riva både garage och parkeringsplatser i området.

– Vi river bort gamla parkeringsplatser och garage för att vi behöver bygga hyreslägenheter i det här området i Hisings-Backa. Vi bygger också nya parkeringar men en del av dem kommer att vara klara 2019, säger Reza Zare, distriktschef Backa Poseidon.

Tillfälliga platser

Under tiden som bygget pågår har alla boende med ett hyreskontrakt och som drabbats av parkeringsbristen blivit erbjudna tillfälliga parkeringsplatser, men de ligger närmare 300 meter bort från bostaden, vilket Ela Yuksel starkt ifrågasätter.

– Vi har ju gamla som bor här och folk som inte kan gå så bra, de ska inte behöva gå flera hundra meter för att komma till sin bil. Man kan inte bara bygga nytt utan att ta hand om de hyresgästerna man har, säger Ela Yuksel.

På Poseidon håller man med om att situationen just nu är problematisk och förstår att det är problem för vissa att gå till parkeringar som ligger en bit bort.

– Vi har försökt att lösa detta så bra som möjligt. Vi skulle haft några nya parkeringar klara nu första mars, men på grund av tjälen i marken kan man inte komma igång med markarbetet. Så fort de platserna blir klara kommer vi att erbjuda dem till de som har bott där längst och har p-platskontrakt , säger Reza Zare från Poseidon.

Hyresgäster går samman

Ela och andra hyresgäster har nu gått samman för att försöka trycka på Poseidon att lösa parkeringsfrågan som varit ett problem sedan i november förra året.

– Vi måste hitta en lösning på det här, vi kan inte hålla på och betala massa böter hela tiden. Det har blivit ett stressmoment att det aldrig finns några lediga parkeringar, säger Ela Yuksel.

Hur kan man lösa parkeringssituationen för de boende?

– Vi försöker lösa det så bra det bara går. Det finns inte så många olika alternativ, men i nästa vecka ska vi har ett möte om att få hyra ytterliga platser i området tills dess att de nya parkeringarna står färdiga, säger Reza Zare, distriktschef Backa Poseidon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.