Gå direkt till innehåll
Från vänster: Adam Djupfeldt - Försäljningschef Wetlandia AB, Claus Skipper - Business Line Manager IVECO BUS i Norden og Peder Jältborn, Verkställande direktör för Wetlandia AB.
Från vänster: Adam Djupfeldt - Försäljningschef Wetlandia AB, Claus Skipper - Business Line Manager IVECO BUS i Norden og Peder Jältborn, Verkställande direktör för Wetlandia AB.

Pressmeddelande -

Storsatsning på IVECO`s bussar i Sverige

Karlssongruppen AB i Vetlanda gör en storsatsning på IVECO´s bussar i Sverige via två av sina dotterbolag.

Wetlandia AB tar hand om försäljningen och EA Verkstäder AB ska sköta service-verkstäderna åt IVECO Sweden AB.

Båda bolagen kommer att ha fullt etablerade verksamheter i Vetlanda och Malmö.

Wetlandia AB, med huvudkontor i Vetlanda, kommer att fungera som säljbolag för IVECO´s bussprodukter och med huvudansvaret för försäljning.

  • Sedan Vest Buss Sverige upphörde med sin verksamhet i Sverige har IVECO letat efter en stark partner och det har vi funnit nu. Karlssongruppen är en aktör med lång och gedigen erfarenhet av bussar, säger Claus Skipper, Busines Line Manager för IVECO BUS i Norden.

Service och eftermarknad kommer att bedrivas under namnet EA Verkstäder AB, med verksamheter såväl i Vetlanda som i Malmö. Det innebär att verkstadsrörelsen i Svenska EA Bussar AB, som har varit en auktoriserad IVECO serviceverkstad i Vetlanda under flera år, kommer att byta namn till EA Verkstäder AB i samband med Karlssongruppen AB:s nysatsning.
Den befintliga Bussförsäljningen i Svenska EA Bussar AB, berörs inte av denna förändring.

Wetlandia AB och EA Verkstäder AB ägs till 100 procent av Karlssongruppen AB, som är en småländsk koncern som ursprungligen grundades redan 1923. Organisationen kommer att ha stort fokus på IVECO´s bussar.

-IVECO har ett starkt modellprogram på bussidan och kan erbjuda kunderna de bästa produkterna för den svenska bussmarknaden. Det är med stolthet som ser vi fram emot att få representera IVECO´s bussprogram i Sverige, säger Samuel Isgärde, Koncernchef för Karlssongruppen AB.

IVECO´s bussar har varit framgångsrika de senaste åren. 2016 utsågs IVECO Magelys till ”Årets Coach” och 2017 belönades IVECO Daily med titeln ”Årets Minibuss” i Europa. Nyligen vann dessutomIVECO Crossway “International Bus & Coach Competition award 2017”.

Förutom en mängd olika dieseldrivna fordon erbjuder IVECO BUS dessutom ett brett utbud av bussar med alternativa bränslen som naturgas och biometan (CNG), ladd-hybrider och elektriska fordon men även förnybara bränslen som HVO.

  • Vi har alla förutsättningar för att göra succé på den svenska marknaden. IVECO har de bästa tänkbara produkterna och Karlssongruppen AB tillsammans med dotterbolaget Wetlandia AB har redan en stark organisation sedan lång tid tillbaka, säger Peder Jältborn som utnämnts till Vd för Wetlandia AB.

Adam Djupfeldt kommer att ha en operativ roll som försäljningschef och inom den närmsta tiden kommer organisationen att stärkas med ytterligare en säljare med bred och god erfarenhet av IVECO´s bussprodukter, samt två ytterligare anställda som ansvarar för reservdelar och eftermarknaden.

Verksamheten i EA Verkstäder i Vetlanda erbjuder en modern ISO-certifierad verkstad, och utför traditionell service och underhåll, samt ett auktoriserat reparationsföretag för plåtskador och lackarbete för ett flertal försäkringsbolag. Verkstaden i Malmö är etablerad och kommer liksom verkstaden i Vetlanda att sköta servicen på IVECO´s hela bussprogram.

För fler frågor kontakta:

Samuel Isgärde

Koncernchef för Karlssongruppen AB

samuel.isgarde@karlssongruppen.se

Tel: +46 733 85 85 97

Peder Jältborn

Verkställande direktör för Wetlandia AB

peder.jaltborn@wetlandia.se

Tel: +46 709 410 000

Claus Skipper

Business Line Manager IVECO BUS i Norden

claus.skipper@iveco.com

Tel: +45 2321 3398

John Sklander

Network manager för IVECO North Europe & Baltics

john.sklander@iveco.com

Tel: +45 54781593

Ämnen

Kategorier


IVECO BUS är ett bolag i koncernen CNH Industrial N.V., en världsledare inom kapitalvarusektorn som är noterad på New York Stock Exchange och den italienska börsen i Milano.

IVECO BUS är en viktig aktör inom offentliga transporter och tillhör de ledande europeiska tillverkarna av linje- och turistbussar. Företaget konstruerar, tillverkar och marknadsför ett brett utbud av fordon som uppfyller samtliga behov hos offentliga och privata operatörer:

  • skol-, intercity- och turistbussar (Crossway och Magelys) standardbussar och ledade stadsbussar, bl.a. snabbussar, med en stark ledarställning inom rena tekniker så som CNG- och hybridlösningar (Urbanway och Crealis)
  • minibussar för alla former av persontransporter (Daily)
  • olika chassin för specialpåbyggnader.

IVECO BUS sysselsätter över 5 000 personer fördelade på två produktionsanläggningar, dels i franska Annonay, dels i tjeckiska Vysoké Mýto. Båda fabrikerna tilldelades en bronsmedalj 2013 för sina WCM-program (World Class Manufacturing), en internationell metod för styrning av tillverkningsprocesser enligt världens bästa standarder.

Det omfattande IVECO BUS- och IVECO-servicenätet garanterar assistans överallt i världen där en IVECO BUS är i arbete.

Din partner för hållbara transporter

IVECO är ett varumärke som tillhör Iveco Group N.V. (MI: IVG). IVECO designar, tillverkar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medeltunga och tunga yrkesfordon, entreprenadfordon samt fordon för specialuppdrag som bland annat terränguppgifter.

IVECO Sweden AB
Diabasgatan 1
254 68 Helsingborg
Sverige
Besök våra andra nyhetsrum