Susanne Ehnbåge jobbar för tillfället som vd för NetOnNet Group, en skandinavisk detaljhandlare inom hemelektronik. Hon är ekonomie magister och född år 1979.

– Jag är övertygad om att vi har hittat en skicklig ledare med en mycket stark kompetens inom detaljhandel, e-handel och resultatvändning, som vi behöver för att kunna svara på snabba förändringar inom modebranschen. Susanne Ehnbåge är mycket energisk och resultatinriktad. Hon har erfarenhet från en bransch som har förändrats snabbt och som ständigt utmanas av nya e-handelsaktörer samt av digitaliseringen, skriver Stockmanns vd och Lindex styrelseordförande Lauri Veijalainen i ett pressmeddelande.

Ehnbåge tillträder tjänsten senast i augusti och blir samtidigt medlem i Stockmanns ledningsgrupp.

– Jag ser fram emot att jobba med Lindex team och ytterligare stärka detta fina varumärke i världsklass på en detaljhandelsmarknad som kontinuerligt utvecklas, säger Ehnbåge i pressmeddelandet.

Veijalainen vill också uppmärksamma Elisabeth Peregi som tillfälligt tog över vd-posten när bolagets reslutat var rekorddåligt.

– Jag vill tacka Elisabeth för en stark insats då hon i en utmanande situation tog över ledarskapet för Lindex samt snabbt och effektivt inledde bolagets lönsamhetsförbättringsprogram. Elisabeth har i många år innehaft en nyckelroll i Lindex team, och jag är glad över att hon är engagerad i att fortsätta jobba på Lindex även i framtiden, säger Lauri Veijalainen.