Seura: Salla Paajanen paljastaa, mitä hänen Yle-lähtönsä taustalla oikeasti tapahtui – sai ”potkut videopalaverissa” 26 vuoden jälkeen

Ylen pitkäaikainen ruutukasvo Salla Paajanen kertoo Seuran haastattelussa, että hänelle tuli kyykytetty olo siitä, miten häntä kohdeltiin yt-neuvottelujen aikana.

Salla Paajasen työt päättyvät Ylellä tänä kesänä. Tammikuussa hän sai tietää yt-neuvotteluiden tuloksesta, joka tarkoitti sitä, ettei hän jatka pitkäaikaisen työnantajansa palveluksessa.

Toimittaja, uutisankkuri ja Ylen pitkäaikainen ruutukasvo Salla Paajanen, 57, kertoi tammikuussa jättävänsä työnsä 26 vuoden jälkeen. Paajasen yllätyslähtö Yleltä johtui yt-neuvotteluista, jotka koskivat alueuutisten juontotyötä.

Neuvotteluissa päätettiin, ettei alueuutislähetyksissä nähdä jatkossa ankkuria ja se tarkoitti, ettei Paajasen viimeisin työpesti saanut jatkoa. Hänelle tarjottiin muita töitä, mutta hän päätti lopulta lähteä Yleltä kokonaan.

– Harkitsin tarjolla olleita tehtäviä, mutta ajattelin, että nyt on aika katsoa eteenpäin, Paajanen kertoi tammikuussa IS:lle.

Ennen alueuutisia Paajanen työskenteli lähes 20 vuoden ajan Ajankohtaisessa kakkosessa ennen kuin ohjelma lopetettiin vuonna 2015.

Lue lisää: Yllätyspäätös: Salla Paajanen lähtee Yleltä 26 vuoden jälkeen

Nyt Paajanen kertoo Seura-lehden haastattelussa, että yt-neuvotteluiden käynnistäminen korona-aikana ja juuri viime joulun alla tuntui hänestä epäreilun kohtelun huipentumalta ja hänelle tuli kyykytetty olo.

Seuran mukaan Paajaselle tarjottiin neljää erilaista uutistoimittajan työtehtävää, mutta hän ei ottanut niitä vastaan. Osa töistä olisi edellyttänyt Tampereelta asuvalta Paajaselta vuorotöitä Pasilassa ja hänen palkkansa olisi pienentynyt.

Kun yt-neuvottelut päättyivät tammikuussa, Paajanen kuuli työkavereiltaan, että Ylen intrasivuilla oli julkaistu tieto lopputuloksesta ennen kuin sitä oli kerrottu hänelle tai muille uutisankkureille.

– Kohtelu vain vahvisti, että päätös oli oikea. Tuntuu, että korona-aika on entisestään etäännyttänyt työnjohtoa alaisistaan. Työntekijät ovat vain videopalaverin laatikkopäitä ja nimikirjaimia. Annetaan potkut videokokouksessa ja sitten sähköpostilla saapuu irtisanomisilmoitus, Paajanen sanoo Seurassa.

Paajasen mukaan lähtö oli lopulta hänelle kuitenkin helpotus. Hän sanoo Seurassa, että hän koki urakehityksensä tyssänneen Ylellä Ajankohtaisen kakkosen jälkeen.

– Sen jälkeen tuntui, että olin ikään kuin ison vanhan brändin leimaama huonolla tavalla talon sisällä. Aina kun olen yrittänyt kehitellä itselleni työprojekteja, olen törmännyt siihen, että tehdään nuorennusleikkaus. Niin kävi Bonnier-palkitulle A2-teemaillallemmekin jo aiemmin.

Paajanen kertoi tammikuussa IS:lle, ettei hänellä ole tiedossa vielä uusia tehtäviä sen jälkeen, kun hänen työnsä Ylellä loppuvat kesällä. Hän myönsi kaipaavansa erityisesti sitä, että hän pääsisi ulos studiosta tekemään juttuja.

– Minulla on hirveä halu päästä ikään kuin juurilleni tapamaan ihmisiä, hän sanoi.

Paajanen kertoi olevansa avoin kaikenlaisille mahdollisuuksille ja erilaisille työtehtäville aina kirjoittavan toimittajan hommista tapahtuma-alaan.

Pitkäaikaisen työnantajan jättäminen tuntui Paajasesta myös haikealta. Ennen Yleä hän työskenteli muun muassa MTV:llä.

– Yle on antanut minulle ihan valtavasti ja olen tosi kiitollinen kaikesta siitä. Sain elinikäisiä ystävyyssuhteita ja ammattitaitoni karttui siellä valtavasti, Paajanen sanoi tammikuussa.

– Nyt vain kävi niin, että me olemme muuttuneet molemmat, sekä Yle että minä. Olemme kasvaneet erillemme.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?