Gå direkt till innehåll
NRGFOODs etikettsystem visar om produkten passar före, under eller efter träning.
NRGFOODs etikettsystem visar om produkten passar före, under eller efter träning.

Pressmeddelande -

Privab lanserar nytt koncept för gym

Privabs koncept för träningskost, NRGFOOD, ska ge gym och idrottsanläggningar ökad försäljning av functional food genom att hjälpa gymmaren välja rätt produkt för rätt tillfälle.

Rikstäckande grossisten Privab tar nu ett helhetsgrepp om träningskost och lanserar NRGFOOD – ett koncept som ska göra det enklare för gym och gymbesökare att navigera bland bars, drycker och allt däremellan. Till sin hjälp tar Privab kostrådgivaren och prisbelönte fitnessmodellen Wille Stenvall, som har arbetat fram ett system där produkterna enkelt delas in i olika kategorier för att hjälpa konsumenten.
– Konceptet är väldigt smart utvecklat. Mina kunder får hjälp att välja rätt produkt direkt vid hyllan, med hjälp av etikettsystemet. Etiketterna berättar om du ska äta eller dricka produkterna före, under eller efter träning. Med hjälp av NRGFOOD har försäljningen ökat markant. Inredningen är dessutom enhetlig och snygg, säger Olov Attmarsson ägare av Iron Works i Göteborg.

NRGFOOD innefattar inte en uppsättning nya produkter – istället är tanken att bringa ordning i det existerande utbudet av kända varumärken på marknaden, som många gånger ter sig överväldigande för konsumenten. Iron Works i Göteborg var först ut att testa NRGFOOD, men fler gym hakar nu på konceptet.

Wille Stenvall – som själv prytt omslag på fitnesstidningar – tar med sig sina erfarenheter som såväl personlig tränare, kostrådgivare, fitnessutövare och fitnesscoach för att skapa ett så pedagogiskt sätt som möjligt för gymbesökare att hitta de produkter som passar bäst för stunden.
– Hur ska man veta vilka näringsämnen man bör få i sig efter ett tungt styrkepass? Eller före ett längre konditionspass? De flesta har inte tid eller ork att hålla sig uppdaterade, så med NRGFOOD hjälper vi konsumenten att äta och dricka rätt vid rätt tillfällen, säger Wille Stenvall.

För mer information, kontakta:

Wille Stenvall, Konceptutvecklare:
073-841 06 79
wille.stenvall@privab.se

Ämnen

Kategorier


Om PRIVAB

PRIVAB Grossisterna AB bildades 2000 och är privata grossister i samverkan. Vår affärsidé är okomplicerad. Vi skall upplevas som det bästa alternativet för kiosker, service- och videobutiker, föreningar och tobakshandeln och dagligvarubutiker vid inköp av konfektyrer, snacks och drycker och inte minst sk klipp. 2017 omsatte vi över 1,1 miljard och vi är branschens snabbaste växande aktör.

Relaterat innehåll

Välkommen till Privab Grossisterna AB!

Om PRIVAB

PRIVAB Grossisterna AB bildades 2000 och är privata grossister i samverkan. Vår affärsidé är okomplicerad. Vi skall upplevas som det bästa alternativet för kiosker, servicebutiker, gym- och träningsanläggningar, föreningar, tobakshandeln och dagligvarubutiker vid inköp av konfektyrer, snacks och drycker. 2022 omsatte vi 1,6 miljarder kronor, vilket gör oss till den snabbast växande aktören i vår bransch.

Privab Grossisterna AB
Grönsaksgatan 3C
411 04 Göteborg
Sverige