Samlar in pengar med hjälp av spel

"Spelhjälpen" är ett "Musikhjälpen", fast för spel. Under ett drygt dygn samlar föreningen in pengar till välgörenhet via en direktsändning.

ANNONS
|

Organisationen Spelhjälpen grundades för två år sedan och kör insamlingen med samma namn för tredje året i rad. Under lördagen och fram till lunchtid på söndag samlas pengar in till organisationen Kvinna till kvinna.

Insamlingen kan följas via videotjänsterna Youtube eller Twitch i realtid.

- Vi streamar lite allt möjligt. Nu sitter en representation för välgörenhetsorganisationen Kvinna till kvinna och berättar om sin verksamhet och vad pengarna går till. Sedan kommer vi spela spel mer eller mindre i 26 timmar. Och under tiden får man skänka pengar, säger Andreas Linder vid föreningen.

ANNONS

TT: Hur är intresset från spelbranschen?

- Det är väldigt stort, vi har fått folk som senaste veckan tagit kontakt, till exempel Mojang. Vi kommer också ha Bandai Namco som visar upp nästa års kommande storspel, vissa som man inte sett så mycket av. Det är många som vill hjälpa till, säger Linder.

Förutom att skänka pengar går det att buda på olika spelrelaterade prylar på auktioner. Första året samlades 125000 kronor in och förra året samlades 120000 kronor in.

TT

Fakta: Kvinna till kvinna

Organisationen Kvinna till kvinna arbetar med kvinnoorganisationer för att verka för kvinnors rättigheter och fred. Bland annat arbetar man med flickors rätt att gå i skola, och att se till att de är trygga där.

Organisationen är verksam i 20 länder.

Källa: Kvinna till kvinna

ANNONS