Norska handbollsherrar jublar efter segern mot Serbien. Foto: TT.

Norge närmar sig avgörande match mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Norge gjorde en bra andra halvlek och slog Serbien med 32-27. Det gör att man närmar sig vad som kan bli en avgörande match mot Sverige nästa vecka.

Norges handbollsstjärna Sander Sagosen blir något att bita i för Sverige när lagen möts i EM i Kroatien.

När Norge inledde mellanrundan i Zagreb med att slå Serbien, 32–27, var Sagosen högklassig. 22-åringen sköt åtta mål och såg till att norrmännen står på fyra poäng med Kroatien och Sverige kvar att möta. Det nordiska mötet avslutar mellanrundan – och kan mycket väl ha en semifinalbiljett i potten.

– Det hoppas vi att det blir. Det är ju drömmen att spela Norge–Sverige om en semifinalplats. Vi ska jobba för att ta oss dit, sade Sagosen till TT inför mellanrundan.

Norge gick ifrån efter offensivt försvarsspel

Norge blixtrade till efter pausen 17-17 och gick fram till ledning med 4-5 bollar som man sedan höll ganska enkelt matchtiden ut.

– Berge väckte oss i pausen. Det är inte ofta han höjer rösten men vi var tvungna att bli mer offensiva i försvaret, säger Kristian Björnsen till norska Verdens Gang om förbundskaptenen Christian Berge. 

Blågult har fyra poäng redan inför sin första match i mellanrundan och ska möta Frankrike (lördag) och Vitryssland (måndag) innan Norge väntar på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.