5de411adcd26d

Tournytt

Kajsa Arwefjäll vann på Irland

Det blev en svensk seger när amatörtävlingen Dublin Irish Girls Open Stroke Play Championship avgjordes utanför Dublin på Irland.

Text: Erik Hallberg • 2018-04-15 Uppdaterad 2019-12-12

Dublin Irish Girls Open Stroke Play Championship är amatörtävling som växer för varje år. Årets upplaga lockade 114 spelare från 14 länder till start.

Efter 54 spelade hål stod Kajsa Arwefjälls namn överst på resultatlistan.

Arwefjäll, som kommer från Ljunghusens Golfklubb, menade att vinden spelade en viktig roll under finaldagen.

– Det var svårspelat idag och jag hade bra koll på vinden, det bidrog stort till att jag lyckades vinna, säger Kajsa Arwefjäll till golf.se, efter sin första internationella seger.

Arwefjälls resultatrad kunde till slut skrivas till 69, 74 och 74 för totalt +4.

På andra plats slutade Louise Rydqvist från Värnamo Golfklubb, ett slag bakom Arwefjäll. 

Förutom första och andra platsen tog Sverige även hem lagtävlingen, sju slag före England. Det svenska segerlaget bestod av Kajsa Arwefjäll, Louise Rydqvist och Ellen Andersson.

Carl Gustavsson, som är coach för flicklandslaget, menar att det ser ljust ut inför lag-EM i sommar.

– Att svenska spelare visar upp en hög spelstandard som håller internationellt är glädjande. Vi har ett lag-EM för flickor på hemmaplan i mitten av juli på Forsgårdens Golfklubb som vi ser fram emot. EM-laget tas inte ut förrän i slutet av juni, men att ha många spelare som redan visar form är roligt och utmanande för mig som coach, säger Carl Gustavsson till golf.se.


Text: Erik Hallberg • 2018-04-15
TournyttTournytt
Scroll to Top