Oitin ylioppilaat lakitettiin

Hausjärven lukiossa laulettiin lauantaina "Suvivirsi", "Gaudeamus igitur" ja "Hämäläisten laulu".

HAUSJÄRVI | Musiikkipainotteisesta ohjelmasta vastasivat ylioppilaiksi lakitetut ja muut lukiolaiset. Suvivirren jälkeen Hausjärven seurakunnan nuorisotyöntekijä Päivi Kantonen kehotti uusia ylioppilaita kuuntelemaan hyviä neuvoja elämän kiperissä risteyksissä.

– Ihminen on luotu elämään yhteydessä toisiin ihmisiin, ympäröivään luontoon ja kristinuskon mukaan myös yhteyteen Jumalan kanssa. Hyvän elämän neuvoja ja ohjeita on paljon, mutta yksi on ylitse muiden. Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi ja tee toiselle se, mitä haluaisit hänen tekevän itsellesi.

Rehtori Maija Metsola sanoi opiskeluvuosien syksyisten päivien, kirja-analyysien, ruotsin aineiden ja matikan tehtävien olevan nyt ohi.

– Vaikka joku teille ehkä sanookin, ettei se työ tähän lopu, että ylioppilaana et ole vielä valmis työelämään, kaikki on vielä kesken, voit olla syystäkin itsestäsi ylpeä ja nauttia tästä hetkestä.

Lakituksen jälkeen laulettiin latinalainen "Gaudeamus igitur, iuvenes cum sumus!" (Olkaamme iloisia, koska olemme nuoria!)

Uusien ylioppilaiden huumoripitoisen puheen pitivät yhdessä Janika Pohjola ja Annastina Virva.

– Tätä päivää on odotettu. Enemmän ja vähemmän rankka lukioura vauhdikkaan luokan kanssa on viimein tullut päätökseen ja voimme lämmöllä muistella kuluneita vuosia, Janika sanoi.

Ylioppilaskirjoitusten urakassa abit kävivät läpi kaikki stressin, epätoivon ja välinpitämättömyyden tasot.

– Mutta kuten näette, me selvisimme, ja tänään saamme ylpeänä asettaa valkolakit päähämme, Annastina Virva totesi kaikkien uusien ylioppilaiden puolesta.

Äiti Ilse Terenius, isä Mika Virva ja sisko Elina Virva olivat halaamassa uutta ylioppilasta. Annastina on perheen lapsista kolmas ylioppilas. Elina kirjoitti kolme vuotta sitten ja opiskelee Helsingin yliopistossa englantia.

Janika Pohjolaa onnittelivat isä Ismo Pohjola, äiti Marika Mäenpää, sisko Jenna Pohjola, mummo Marja Mäenpää, kummisetä Marko Mäenpää ja serkku Antti Mäenpää. He kaikki olivat iloisia siitä, että Janika pärjäsi niin hyvin kirjoituksissa.

– Janika kirjoitti ylioppilaskokeissa kahdeksan ainetta ja sai kaikkein parhaimman pistemäärän. Hänet palkittiin siitä stipendillä, äiti Marika Mäenpää kertoi.

Janikan kummisetä Marko Mäenpää on Helsingissä atk-alalla ja oli luonnollisesti tyytyväinen.

– On hienoa, että kummityttö pääsi ylioppilaaksi. Meillä oli kova kilpailu siitä, kumpi on parempi matematiikassa. Janika voitti.