Leksand spelar i SHL säsongen 19/20. August Berg, 19, avgjorde "Slaget om Siljan" borta mot Mora i en förlängningsrysare under fredagskvällen.
– Man förstår nog inte hur stort det här är. Jag får smälta det här över några dagar, säger Berg till Radiosporten.

Målet innebar 3-2 och därmed vinner Leksand matchserien 4-1.

– Den här gruppen har kommit ihop precis likadant som 2016. På något sätt skulle den här sagan också sluta lyckligt, det är fantastiskt roligt, säger Jon Knuts.

En speciell kväll för Leksand, som säkrar uppflyttningen på Tobias Forsbergs 31-årsdag. Forsberg har vårdats på ett sjukhus i Uppsala sedan den otäcka skadan i mellandagarna.

Leksand ledde matchen två gånger om. Först efter Anton Karlssons 1-0-mål i andra perioden när han lämnats fri i slottet och sedan 2-1 av Thomas Valkvae Olsen direkt i inledningen av sista perioden.

Efter en sen 2-2-kvittering från Mora krävdes dock förlängning. Fyra minuter in i densamma kom avgörandet när August Berg avlossade skottet som skickar Leksand upp i SHL.