Charlotte Andersson prisad för att hon har årets drömträdgård Foto: Ylva Holmgren, SVT

Charlotte har årets trädgård

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Andersson har trettiosjutusen följare på instagram, hon bloggar om sin trädgård och nu har hon även fått pris för Årets trädgård 2017. Mitt i ett villaområde i Sundsvall träffar vi henne när hon finputsar det sista innan prisutdelningen.

Charlotte och hennes familj har bott i det vackra sekelskiftshuset i tjugo år men trädgården började hon ta tag i på allvar för åtta år sedan.

Slingrande gångar med blommor som följer längs järnkanten mot gräsmatta och grus. Stora dhalior i orange och röda toner som blommar för fullt – Den här heter Obama, säger Charlotte och pekar på en rad av mörkröda dhalior.

Dhalian Obama Foto: Ylva Holmgren, SVT

Den största utmaningen har varit växtzonen

– Det här läget där vi bor här i Sundsvall så är det att vi inte har jättelång säsong och att vi har lite konstiga vintrar nu för tiden. Vi behöver ju bra vintrar här! Snön är bra för den skyddar, säger Charlotte Andersson.

Priset Årets Trädgård delas ut av tidningen Drömhem&Trädgård sedan 2005 och Charlotte är glad över vinsten.

– Ja det är ju jätteroligt! Man blir glad, stolt och så men det är ju inget man eftersträvar direkt men det är ju jätteroligt! Och jätteroligt att det är till en trädgård i Norrland! Säger Charlotte Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.