Foto: SVT/Reuters

Landslagsledningen laddar upp med tv-serien Mäklarna

Publicerad

Den tolv år gamla tv-serien Mäklarna är förbundskaptenens underhållningsval under fotbolls-VM i Ryssland.

– Vi skrattar fortfarande åt den där scenen på hotellet med Golden brokers, säger landslagets skadeterapeut Dale Reese.

Skadeterapeuten Dale Resee och förbundskapten Janne Andersson brukade titta på Mäklarna under sin tid i IKF Norrköping och nu tar de med sig traditionen till Ryssland. Serien, med manus av Ulf Malmros, blev en kortlivad SVT-serie om två misslyckade, fifflande fastighetsmäklare.

– På den tiden Janne Andersson var med i IFK Norrköping, innan alla killarna hade varsin ipad, så tittade vi gemensamt på filmer på bussen. Mäklarna var en av de saker vi tittade på och skrattade gott åt, säger Dale Reese.

Vad är det bästa med Mäklarna?

– Vi skrattar fortfarande åt den där scenen på hotellet med golden brokers. Det är helt magiskt när Kjell Bergqvist och Cecilia Frode var inne i hotellet och inne på terapi.

Tror du Mäklarna kommer hjälpa till med fotbollsframgångarna på något sätt?

– Nej inte mer än att det är bra med avkoppling. Det är bra om man kan koppla bort ibland och bara njuta. 

”Slutade med flaggan i topp”

Cecilia Frode, som spelade Vilma i Mäklarna säger till Kulturnyheterna att det är ett bra underhållningsval.

- Det kan bara göra gott. Det är på blodigt allvar det de håller på med – för att kunna gör det måste man ju släppa allt emellanåt. Då är Mäklarna ett ypperligt program att släppa allvaret med, så man kan explodera på fotbollsplanen sen, säger hon.

Trots att serien bara sändes i tolv avsnitt har den dröjt sig kvar hos många.

– Den slutade med flaggan i topp. Alla ville att det skulle bli en fortsättning, men så blev det inte, så man tittar på de avsnitt som finns om och om igen. Den blev exklusiv för att det var så få avsnitt, säger Cecilia Frode.

Följer du själv VM?

– Haha, nej jag har inte ro att göra det, jag har så mycket spring i benen själv. Behöver de någon på plan, i fall någon vrickar foten, ring så kommer jag och sparkar lite på bollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.