Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Itärata nytkähti liikkeelle – radan suunnitteluun tulossa hankeyhtiö

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa etenemistä itäisen suunnan ratahankkeessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Radan suunnittelua varten perustettaisiin hankeyhtiö. Hankeyhtiöneuvotteluita jatketaan Lentorata-Porvoo-Kouvola-linjauksen pohjalta.

Lopullisen päätöksen hankkeesta tekee eduskunta.

Hankeyhtiön perustamisedellytykset olisivat yhdenvertaiset pääradan kohentamisen ja Turun tunnin juna -hankkeen kanssa. Valtio omistaisi itäradan hankeyhtiöstä perustamisvaiheessa vähintään 51 prosenttia.

Hankeyhtiön perustamisen edellytyksenä olisi, että muut osakkaat sitoutuisivat yhtiön pääomittamiseen noin 49 prosentin osuudella.

Liikenne- ja viestintäministeriö jatkaa neuvotteluja itäisen suunnan raideliikenneinvestoinnista hyötyvien kuntien ja mahdollisesti muiden julkisyhteisöjen kanssa hankeyhtiön perustamiseksi.

Suunnittelukustannukset ovat arviolta noin 70 miljoonaa.

Ministerivaliokunta kertoo tiedostavansa tarpeen kehittää itäisen Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen saavutettavuutta sekä teollisuuden kuljetusten edellytyksiä.

Liikenne- ja viestintäministeriö tekee selvityksen itäisen Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen elinkeinoelämän kuljetusten kehittämisestä ja elinkeinoelämän kilpailukyvyn vahvistamisesta.

Itäisen suunnan radan suunnittelukustannukset ovat alustavan arvion perusteella Lentorata-Porvoo-Kouvola-vaihtoehdossa noin 70 miljoonaa euroa.

Asiakirjat päärataa koskevan Suomi-radan ja Turun tunnin junaa koskevien hankeyhtiöiden perustamiseksi allekirjoitettiin joulukuussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE