Gå direkt till innehåll
Claes Edberg är ny företagsmarknadschef på Leksands Sparbank
Claes Edberg är ny företagsmarknadschef på Leksands Sparbank

Nyhet -

Claes brinner för företagsaffären

Claes Edberg är ny företagsmarknadschef på Leksands Sparbank. Clas kommer senast från Fryksdalens Sparbank där han varit både chef för företagsmarknad och rörelsechef. Men innan det var han själv en verksam företagare inom hotellbranschen.

-  Jag har levt, jobbat och bott i hotellbranschen. Som 25 åring tog jag över driften av familjens företag Länsmansgården i Sunne som är ett herrgårdshotell. Då hade företaget funnits i vår familj i 100 år.

Att ha en bakgrund som egenföretagare är enligt Claes en fördel när man jobbar med företagskunder.

- Man blir mer ödmjuk eftersom man vet hur man som företagare tänker och känner när man sitter på andra sidan bordet. Att vara företagare är ganska tufft, det är mer en livsstil och har man levt i den livsstilen tror jag man har mycket vunnet när man har en dialog med en företagskund.

Claes brinner för företagsaffären och vad sparbanken kan hjälpa företagare i bygden med.

- Det fina med att jobba i en fristående sparbank är dels att det känns som att driva eget men även att det känns på riktigt. Vi får låna det här fina uppdraget att driva bygden framåt genom vår bankverksamhet och möjligheten att utveckla bygden. Vi förvaltar ett 150 årigt arv och ska se till att banken finns här i minst 150 år till.

Det har bara gått knappt tre veckor sedan Claes kom upp till Leksand och Leksands Sparbank. I dagsläget bor övriga familjen kvar nere i Sunne i Värmland men tanken är att hela familjen ska flytta upp. Men familjen är inte helt obekant med bygden.

- Vi har en stuga i Hjulbäck så vi har varit här uppe i Leksand och Siljansbygden som turister. Men nu är jag här med andra ögon och letar hus för fullt. Det måste ju vara ett hus som hela familjen ska trivas i.

Vi önskar Claes varmt välkommen till Leksands Sparbank och ser fram mot många år av nära samarbete med företagarna i bygden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jonas Heimer

Jonas Heimer

Presskontakt Marknadschef 072-237 21 62

Välkommen till Leksands Sparbank!

​Leksands Sparbank är en fristående sparbank utan aktieägare. I stället delar vi ut vinsten till olika projekt i bygden, så att den kan utvecklas och bli ännu bättre. Vi erbjuder allt som behövs inom bank, försäkring och juridik till både privat- och företagskunder. Våra kontor i Leksand, Rättvik och Djurås har öppet fem dagar i veckan, alltid med personlig rådgivning och gedigen service.