Premiär för Baby-Stand Up

5:09 min

Komikern Malin Appeltofft har jobbat med barn och ville kombinera humor med småfolk. Lösningen blev Baby-Stand Up och på tisdagen var det högljudd premiär.

Det var tjockt med barnvagnar utanför Bio Rio vid Hornstull på tisdagsförmiddagen.

Anledningen? Det var första gången det skulle köras Baby-Stand Up i Stockholm (och att man inte får ta med sig barnvagnen in på biografen).

Komikern Malin Appeltofft driver humorklubb i södra Stockholm och hon står bakom arrangemanget. Trenden kommer från London, berättar hon.

– Jag är utbildad lärare och tycker om att jobba med barn och ungdomar och sedan jag blev komiker har jag tänkt på om det går att få in barn i det här på något sätt. Men så hörde jag av en kompis som bor i London att det hetaste där är Baby-Stand Up.

Varför är det så hett?
– Som föräldraledig kan du komma iväg och träna och ha barnvakt men att få komma iväg och skratta tillsammans med andra, det skulle jag ha velat göra när jag var föräldraledig.

Malin Appeltofft går upp på scenen och det är absolut fullsatt i salongen. Hon går igenom förhållningsreglerna och säger att ingen måste applådera eller skratta högt.

Det går jättebra att skratta inombords om barnet har somnat. Josefin är mamma till Elias som är nio månader gammal och hon tycker att Baby-Stand Up är ett bra arrangemang.

– Det är ett perfekt tillfälle att komma iväg och göra saker trots att man har barn. Det kan ju vara svårt att komma iväg på stand up som vuxen när man har en liten.