© ss

Ze verkrachtte en vermoordde drie schoolmeisjes, nu is ze vrijwilligster op een basisschool

In de jaren 90 verkrachtte en vermoordde ze drie tienermeisjes, onder wie haar eigen zusje. Daarvoor kreeg ze een gevangenisstraf van twaalf jaar. Intussen is ze al een aantal jaar vrij, en sinds kort werkt ze als vrijwilligster op een basisschool.

nadb

Samen met haar toenmalige echtgenoot Paul Bernardo vermoordde de Canadese Karla Homolka drie tienermeisjes: Kristen French, Leslie Mahaffy en haar eigen zusje Tammy. Het koppel drogeerde en martelde de slachtoffers terwijl ze alles filmden.

Voor de moorden kreeg Bernardo in 1993 een levenslange gevangenisstraf. Homolka zei dat ze sterk beïnvloed was door haar echtgenoot en kwam weg met twaalf jaar cel.

In 2005 kwam de beruchte moordenares vrij uit de gevangenis. Sindsdien is ze getrouwd met Thierry Bordelais, de broer van de advocaat die haar destijds verdedigde tijdens het moordproces.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrijwilligster

Onlangs is Homolka echter gespot aan de Greaves Adventist Academy, een christelijke privéschool in de Canadese stad Montreal, waar ook haar eigen kinderen schoollopen. De vrouw werd verscheidene keren opgemerkt aan de school en zou in maart geholpen hebben tijdens een schooluitstap.

Ouders hebben intussen briefjes uitgedeeld om anderen te waarschuwen. En ze zijn razend, zo meldt City News. Volgens de wet moeten scholen namelijk een backgroundcheck doen voordat iemand aan de slag kan als vrijwilliger en mag omgaan met de leerlingen.

Eén vrouw meldde haar bezorgdheden al aan de directie, maar er zou voorlopig nog geen actie ondernomen worden. “We willen haar hier niet”, zegt moeder Lily aan City News. “Hoe zou jij je voelen als je kind moet omgaan met een veroordeelde seriemoordenaar?! Zoiets kan toch niet.”

“De schoolcommissie is volledig op de hoogte van haar achtergrond”, zegt woordvoerder Stan Jensen. “Zij is geen gewone vrijwilligster en mag nooit alleen zijn met de kinderen. Niet op school en niet in de kerken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer