Ingeborg Myhre:

Mistet faren til kreft - så fikk moren brystkreft

- Det er viktig at folk får vite at de ikke er alene.

MOREN FIKK BRYSTKREFT: Ingeborg Myhre opplevde å miste faren til kreft, og nylig fikk moren brystkreft. Det beskriver hun som en grusom opplevelse. Foto: Alex Iversen / TV 2
MOREN FIKK BRYSTKREFT: Ingeborg Myhre opplevde å miste faren til kreft, og nylig fikk moren brystkreft. Det beskriver hun som en grusom opplevelse. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingeborg Myhre (43), kjent fra blant annet «Farmen kjendis», åpnet nylig opp om morens brystkreft i Dagbladets podkast «Eli Kari og Ingeborg», som hun har sammen med bestevenninnen og værmelder Eli Kari Gjengedal (47).

Ingeborg kan avsløre at det var hun selv som dro med seg moren, Eva D. Myhre (78) til legen for å sjekke seg.

- Gudskjelov at det ble oppdaget, det var jo helt tilfeldig. Det var jeg som dro henne med meg på en undersøkelse da jeg så at hun hadde blitt så skral i det siste, forteller hun i podcasten.

Ingeborg forteller videre at moren ble sjekket og at de ble videresendt til sykehuset fordi legene fant noe i magen, som viste seg å være helt ufarlig.

Allikevel følte 43-åringen at noe var galt, og ba legene ta en ekstra sjekk.

- Jeg insisterte på at hun skulle ta en EKG, og det var da de fant en liten klump i brystet hennes, som heldigvis var veldig liten, forteller hun.

Deretter ble Ingeborgs mor sendt videre til radiumhospitalet, der legene tok både mammografi og ultralyd. Da fant de en svulst i det andre brystet.

Moren til Ingeborg har nå fått operert vekk begge kreftsvulstene, og i en SMS til Se og Hør kan Ingeborg fortelle den gledelige nyheten om at moren endelig er kreftfri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.