Sluta släng maten! Tänk på att göra det här istället

Har du någonsin haft matrester som blivit kvar i kylen och som du funderat att slänga? Tänk då en vända till.


Många kan nog känna igen sig i dilemmat vad man ska göra med sina matrester. Ska jag slänga min halvt uppätna kyckling eller inte? En del kanske gör det förstnämnda. Oavsett vad det är för mat är alternativen en massa till varför du inte ska slänga mat. Nyheter24 har listat några tips.  

Matlådor

Istället för att laga mat till nästa dag eller köpa så fungerar det alldeles utmärkt att göra en matlåda med resterna från gårdagen. 

Skapa ny rätter

Har du någon gång fantiserat om att göra en helt ny maträtt? Nu är chansen här. Gå loss och och laga ihop något helt nytt. Vem vet, det kanske smakar underbart. 

Paj eller smoothie 

Ibland kan det enklaste ligga framför en. Har du svårt att komma på vad du ska göra en dina grönsaker fungerar en paj med zucchini, champinjoner, morötter eller vad du nu har. Med dina överblivna fruktat kan du göra en smoothie. Smarrigt värre!

Frys in

Känner du verkligen inte för att äta samma sak två dagar i rad så lägg in det i frysen. Då behöver du inte oroa dig för att maten kommer bli dålig. En bra idé kan vara att sätta en lapp på maten så du inte blandar ihop de. 

Tänk till innan du köper

För att undvika att hamna i situationen där du slänger mat så bör du redan tänka till när du handlar. Behöver du verkligen köpa in det extra mjölkpaketet eller apelsinerna bara för att det är rabatterat pris? Det bästa vore om du har en lista att utgå från. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Slänger du mat?
Tack för din röst!