Opnieuw hoofdrol Van Wolfswinkel bij Basel

Opnieuw hoofdrol Van Wolfswinkel bij Basel ANP

Ricky van Wolfswinkel heeft zondag wederom een hoofdrol vertolkt bij zijn Zwitserse club FC Basel. In de uitwedstrijd bij FC Sion maakte de van Vitesse overgenomen spits de openingstreffer en miste hij een strafschop, allebei in het eerste kwartier. Door het 1-1 gelijkspel, vlak na rust scoorde Sion tegen, verspeelde Van Wolfswinkels ploeg de mogelijkheid de koppositie te pakken in de Zwitserse Super League.

Basel gaf vorige week ook al een door Van Wolfswinkel gecreëerde voorsprong weg, toen drie minuten voor tijd. Door het tweede gelijkspel op rij vindt Basel zichzelf terug op de derde plaats, met elf punten uit zes duels. Koploper FC Zürich heeft één punt meer.

Van Wolfswinkel leidt het topscorersklassement in Zwitserland met zes doelpunten.