Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kronprinsessan Victoria

Victorias udda modedetalj när hon hejade i Paralympics

Kronprinsessan Victoria landade i Pyeongchang – och firade Sveriges första medalj med Zebastian Modin, 23.

Men en udda modedetalj hos kronprinsessan Victoria förvirrar.

– Det här är nog ingenting som hon har tänkt på, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert.

Kronprinsessan Victoria med silvermedaljören Zebastian Modin under vinter-Paralympics i Sydkorea.
Foto: JESSICA GOW/TT

Kronprinsessan Victoria landade på onsdagen i Pyeongchang i Sydkorea där Paralympics pågår. Det är parasportens motsvarighet till de olympiska spelen och är öppet för personer med funktionsnedsättning.

Och direkt när hon landade blev det medaljfirande. Sveriges första medalj – silver – togs hem av Zebastian Modin, 23, i sprintfinalen. Efter medaljen fick han en kram av en mycket glad Victoria.

– Det här är ju fantastiskt roligt. Man kan inte önska sig något annat än det här när man precis har landat och jag är fantastiskt glad för Zebastians skull, säger Victoria till Sveriges paralympiska kommitté.

Victoria hade läderväska över axeln

Under sitt första framträdande i Pyeongchang syntes kronprinsessan Victoria ledigt klädd – och med en läderväska hängandes över axeln.

Kronprinsessans väska från norska Hippi grace.
Foto: JESSICA GOW/TT

En pikant detalj är att läderväskan är från det norska märket Hippi grace. Sverige och Norge brukar ofta kämpa mot varandra, särskilt i vintersportens värld, och att kronprinsessan bär accessoarer från motståndarlandet kan ses som lite oväntat.

– Det här är nog ingenting som kronprinsessan Victoria har tänkt på. Hon brukar vara väldigt medveten med att klä sig i svensk design, men att hon visar en norsk väska ska man nog inte ta som att hon har bytt sida, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert, och skrattar.

Kronprinsessan bar en ledig utstyrsel

Kronprinsessan bar en ledig utstyrsel under sin första dag i Pyeongchang, vilket Magda Omerspahic uppskattar.

– Solglasögon, keps, halsduk med svenska färgerna... Det är inte så här vi är vana vid att se kronprinsessan, men jag gillar att hon kan växla mellan det formellt kungliga och den här mer avslappnade looken. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.