Päivän kiinnostavin peli

Päivän mielenkiintoisin otatus on itäsuomalaisten pesäpallojoukkueiden välinen, kun miesten Superpesiksessä Imatra isännöi Kiteetä.

IPV:llä on vielä laskennallinen sauma edetä pudotuspeleihin saakka, mutta se vaatisi kolmen pisteen voittoa. Yläpuolella majailee nimittäin nimenomaan Kitee, kymmenen pinnan karkumatkalla, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Palloveikot joutuu vielä katsomaan sarjatilanteessa selkänsä taakse, sillä karsintaviivaan ja Pattijokeen on eroa vain viisi pistettä. Toki imatralaisilla on taskussaan vielä kaksi peliä PattU:n nähden.

Vire IPV:llä ei kuitenkaan kovin kaksinen ole, sillä alla on nyt jo neljä peliä putkeen ilman voittoa.

KiPa on kahdeksantena sarjassa, eikä pudotuspelipaikka ole vielä varmistunut. Täten motivaation pitäisi olla tässä kohtaa kuosissa. Kiteen peli on ollut hieman vaihtelevaa ja neljään edelliseen tilillä on sekä kaksi voittoa että kaksi tappiota. Pelillisesti kiteeläiset ovat kuitenkin olleet ihan hyvässä lyönnissä ja tuloksiaan pikkaisen parempia.

Jos joukkueiden välisiä tasoeroja lähdetään ruotimaan, niin iso kuva on selvä. Kitee on kokonaisuutena laadukkaampi kokonaisuus.

Yhdellä osaa-alueella isännät ovat kuitenkin edellä – nimittäin lukkaripelissä. Isäntien Rasmus Surakka on keskitason yläpuolelle rankattu tapaus, siinä missä vieraiden Jesse Eskelinen sijoittuu keskileikkurin alapuolelle.

IPV nauttii fanaattisesta kotiyleisöstään, jonka tuki on tukevaa, mikäli imatralaisilla peli kulkee ja lyönti osuu keskelle keppiä. Isoin haaste hurmoshengen haussa on, että IPV on myös hyvin ailahteleva joukkue, joka elää onnistumisista. Jos peli ei kulje, alamäkeen lähdetään vauhdikkaasti.

Isäntien ulkopelistä löytyy useampia ongelmakohteita, joista merkittävin on ollut takakentän (kopparien) alttius virheille.

Imatralle on ennustettu hyvää lyöntikeliä, mikä saattaa viedä kohtaamista yllättävänkin runsasjuoksuiseen suuntaan. Ja miksi yllättävän – joukkueiden vahvuuksia ja heikkouksia sekä pelitapaa ajatellen kyseessä eivät välttämättä ole ne ”overeimmat” joukkueet. Juoksuodottama pyörii hieman tusinan paremmalla puolella.

Derbyhenkeä ottelussa siis on, mikä puolestaan laskee tyypillisesti kotiedun merkitystä. Tässä kohtaa IPV:n kovasuisimmat fanit saattavat kuitenkin saada hurmoshenkeä päälle, sillä KiPa on erittäin sytyttävä vastus ja onhan panokset ottelussa myös korkealla.

Kitee on siis laadukkaampi perustasoltaan ja on varsinkin sisäpelissä isäntiä edellä käytännössä jokaisella sektorilla. Ei tästä kuitenkaan mitään läpikävelyä ole vieraille luvassa, sillä 1X2-markkinassa KiPa:n suosikkiasema jää 42 prosenttiin.

Ottelu alkaa kello 18.00.

Päivän paras vetovihje

Varsin marginaaliseksi jää päivän vetoidean edut, mutta pienoista ylikerrointa on kuitenkin tarjolla Kakkosen ottelusta Ilveksen reservien ja EPS:n välillä, nimenomaan maalimäärävedoista.

Joukkueet kohtasivat Espoossa juuri viime lauantaina, jolloin EPS otti todella tärkeän 4–1-kotivoiton, joka oli myös espoolaisten toinen perättäinen voitto. Varsin vaikean ja hyökkäyspäässä nihkeän vaiheen jälkeen maaliverkkojen heiluttelu teki itseluottamukselle varmasti hyvää.

Toki vieraissa EPS pelaa hieman enemmän puolustuksen kautta. Oli miten oli, voittojen myötä EPS on kivunnut putoamisviivan yläpuolelle kahden pisteen marginaalilla.

Ilveksen kakkonen on sen sijaan toiseksi viimeisenä, viisi pistettä päivän vieraita perässä. Kausi on ollut haastava ja tukkaan on tullut tapahtumiltaan tasaisista peleistä turhan usein. Kotikentällä suoritukset ovat olleet laadukkaampia ja pisteitäkin on kerätty selvästi paremmin.

Ilveksen maalikeskiarvo kotona on hiukan 2,9 alapuolella, siinä missä EPS:n maalikeskiarvo vieraissa on ollut hieman päällä 2,3. Ottelun panokset ovat korkealla, mutta jo muutaman päivän takainen kohtaaminen näytti, että joukkueet kykenevät myös painepeleissä maalintekoon.

Ilves on otteluun päälle kerran kahdesta voittava suosikki. Maaliodotusarvon olen nostanut 3,15 nurkille, jolloin yli 2,75 maalille rajakertoimeni on 1,74. Vihjeen kirjoitushetkellä Veikkaus tarjoaa ”overille” markkinatoppia ja kerrointa 1,77. Odotusarvo jää ohkaiseksi, joten peleille asti ei tälläkään kertoimella aivan päästä.

Ottelu alkaa kello 18.00.

Päivän pelit: Ei peliä.

Iltalehti valitsee joka päivä päivän kiinnostavimman pelin sekä päivän parhaan pelikohteen. Löydät ne aina Vedonlyönti ja ravit -osastosta.