Lyckorna brygga laddar om

Björn Andersson är en rutinerad krögare. Nu tar han över Lyckorna Brygga och med sommaren kommer ett nytt koncept.

ANNONS
|

Lyckorna brygga i Ljungskile har stått scen för musiker som Lisa Ekdahl och Thomas Di Leva men nu tystnar sången.

– Jag vill att maten ska hamna i fokus och att bryggan ska bli en naturlig mötesplats för människor året runt, säger Björn Andersson.

Om en vecka är allt pappersarbete klart och Björn Andersson tar officiellt över Lyckorna Brygga efter den förre ägaren Sean Banis. Men något stort firande eller ett nyöppnande med pompa och ståt är inte att vänta.

– Jag är inte sån som person, jag vill att folk ska lära känna oss som vi faktiskt är. Jag kommer att finnas där varenda dag men aldrig stå på något podium, fortsätter han.

ANNONS

Vanan att driva restaurang finns där. Björn Andersson var med och startade och driva både NH5 i Lysekil och Brygghuset i Fiskebäckskil. Nu ser han fram emot en ny utmaning. Framförallt med att nå ut till de människor i närområdet som verkar ha glömt bort.

– Jag har träffat människor i Uddevalla som sagt att de inte varit på bryggan, varför då? Läget är fantastiskt och jag vill att folk ska hitta tillbaks, säger Björn Andersson.

Tanken är att verksamheten som tidigare handlat mycket om livemusik nu förutom maten också ska handla om olika sorters evenemang. Bröllop och fester men även catering är en del av planen.

– Det är sånt jag gillar att syssla med, säger Björn Andersson.

Vid Lyckorna ligger även den välbesökta Musselbaren som drivs av Janne Bark. Björn Andersson säger att han är en inspiration till den egna verksamheten.

– Han är en jättestor entreprenör och ambassadör nummer ett. Musselbaren drar ju jättemycket folk hit, vi vill komplettera det han gör på ett bra sätt, säger han.

ANNONS