Kaikkia ei ole korona lamaannuttanut – Mr. Suomivoimistelu Erkki Tervon luoma Keurusjumppa on hyvä esimerkki siitä, että kun ollaan luovia ja tehdään, tulee hyvä

Mr. Suomivoimistelu, Erkki Tervo seisoo voimistelusalinsa reunalla ja esittelee salin laitteita, joista osa on tehty itse Keuruun varuskunta-alueella. Noh, eihän sali tietenkään Tervon ole, vaan Keurusjumpan. Mutta ilman Tervoa tätä salia ei olisi, se on vissi.

Tervon nimen tietävät kaikki Suomen voimistelun aktiivit, suurin osa taitaa miehen tunteakin. Hän on muun muassa perustanut kaksi alan seuraa, Keurusjumpan (perustettu 1982) ja erikoisseura Jyväskylän Voimistelijat (1979). Tervo on myös puhunut voimistelun puolesta kaikkien urheilulajien äitinä, koska voimistelu antaa notkeutta, lihasvoimaa, ketteryyttä ja rohkeutta. Muun muassa.

– Lapsille ja nuorille voimistelu on hyvä laji, koska se antaa hyvän kunnon, on yhdessä tekemistä ja tekee aroista rohkeita, Tervo sanoo.

Viimeisin tarkoittaa sitä, että uskaltautuu kokeilemaan asioita, jotka ovat vaikeita, kuten voltti ilmassa. Tervon esittelemissä laitteissa tämä on otettu huomioon: kuperkeikka voi olla lapselle haaste, mutta siihenkin on Keuruun salilla laite, joka helpottaa kuperkeikan tekoa.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskisuomalaisen sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 17 €/kk

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä KSML.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.