Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Hofors varv efter varv lockade många deltagare – pizza ett vinnande koncept

Lördag den femte juni var det rejält svettigt i Hoforsskogarna kring natursköna Lissjön.

Detta är en läsartext.

• LÄSARTEXT •

Öppna bild i helskärmsläge

Hälsoinspiratörerna Christian Länk och Carola Snar hade styrt upp tävlingen ”Hofors varv efter varv”. Ett motionslopp i löpning av backyard ultrakaraktär. Redan där hör man hur tufft det var. Backyard Ultra innebär att man måste springa en sträcka om 6 706 meter under en timme. Hoforsvarianten var att man sprang 6,7 km med start varje timme. Var man då riktigt snabb ett varv fick man förstås lite längre vila, och tvärtom. Deltagarna valde olika strategier.

Annons

Vinnaren Per Andersson från Leksand. Foto: Christian Länk
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

En sak var då säker och det var att vila, vätska och mat behövdes. En gång i timmen stannade löparna till vid Värnaskolan och slängde i sig diverse styrkemål. Per Andersson, ursprungligen från Hofors, drog i sig delar av en klassisk kebabpizza från Parma emellanåt, vilket också verkar ha varit ett ”vinnande koncept” då han slutade på andra plats.

Etta hamnade en annan Per Andersson, från Leksand. För att vinna räckte det inte med att vara lite snabbare. Du var tvungen att ta ett HELT varv till. Man måste älska människans uppfinningsrikedom.

Vinnare Malin Holmgren från Gävle. Foto: Christian Länk
Öppna bild i helskärmsläge

I damklassen tog Malin Holmgren från Gävle hem segern!

Malin Malmström som tog den magiska gränsen 42,2 km och som numer kan titulera sig som ultralöpare. Foto: Christian Länk
Öppna bild i helskärmsläge

I ett sånt här lopp finns det förstås fler vinnare. Att bara delta är ju att vinna, och fler deltagare slog så kallade distansrekord, det vill säga; de krossade sina tidigare personliga rekord. En av dessa var Malin Malmström från Torsåker som numer kan titulera sig som ultralöpare då hon vid sitt sjunde varv klev över den magiska gränsen 42,2 km, vilket som bekant är gränsen för ett maratonlopp.

Tvåan Per Andersson, Uppsala (född i Hofors), försökte svalka av sig så gott det gick i hettan. Foto: Christian Länk
Öppna bild i helskärmsläge

Fantastiska 53 Löpare kom till start denna varma dag.

Och som arrangören Christian själv säger: ”Inga motståndare fanns, bara medtävlare”.

Marita Söderström

Annons

Annons

Till toppen av sidan