Kolme kuukautta taksikilpailun vapautumiseen – 33-vuotias yrittäjä kertoo, miksi päätti lopettaa

Uusi taksilaki astuu voimaan heinäkuun alussa. Taksiliiton mukaan autoilijoiden ryntäystä alalta pois ei ole näkyvissä. Nivalassa taksia pyörittäneelle Harri Hakulalle, 33, laki merkitsee yrittäjyydestä luopumista ja paluuta koulunpenkille.

Uusi taksilaki astuu voimaan heinäkuun alussa.

Taksikilpailu vapautuu heinäkuun alussa. Uusi laki on herättänyt runsaasti keskustelua varsinkin taksiyrittäjien keskuudessa. Jotkut heistä ovat päättäneet lakimuutoksen myötä laittaa kokonaan pillit pussiin.

Taksiliitosta kerrotaan, että moni lopettavista tai jo viime vuoden puolella lopettaneista on eläköityviä taksiautoilijoita, joiden kohdalla lakimuutos on vauhdittanut eläköitymispäätöstä.

– Osa autoilijoista on uhonnut lopettavansa kesällä, mutta tosiasiassa eläköityminen on suurin syy lopettamispäätöksiin, sanoo liiton puheenjohtaja Kai Andersson.

Esimerkiksi Espoo-Kirkkonummi-seudun 400 taksiyrittäjästä yli 50 yrittäjää on jo ylittänyt Anderssonin mukaan eläkeiän.

– He saattavat tällaisessa muutosvaiheessa aikaistaa eläkkeelle siirtymistä. Ryntäystä alalta pois ei ole näkyvissä.

Anderssonin mukaan Espoon seudulla noin 11-12 autoilijaa on lopettanut taksihommat vuosittain. Parina viime vuonna määrä on noussut 14-15 autoilijaan.

– Aina kun tulee joku isompi investointi eteen, moni eläköityvä ajoittaa lopettamisen siihen, hän sanoo.

Harrille, 33, laki oli viimeinen niitti

Nivalassa Pohjois-Pohjanmaalla seitsemättä vuotta taksiyrittäjänä toimiva Harri Hakula, 33, kertoo luopuvansa taksistaan kesäkuussa. Hän siirtyy päätoimiseksi opiskelijaksi suorittamaan keskeneräisiä opintojaan loppuun.

Uusi taksilaki antoi ratkaisevan sysäyksen lopettamispäätökselle.

– Kun laki meni läpi, nostin kädet pystyyn ja päätin, että jään hommista pois, Hakula kertoo.

Hänen mukaansa taksiautoilijana olisi voinut Nivalassa tienata elantonsa nykysysteemillä, jos olisi ajanut autoa itse kokonaan ilman renkiä. Hakula on reilun vuoden ajan tehnyt rakennusalan töitä ja taksia on ajanut työntekijä.

– Taksiautoilijan tienesti työmäärään nähden ei kuitenkaan ole kaksinen. Rupesi tuntumaan siltä, että pitää löytää joku toinen homma.

 Taksiautoilijan tienesti työmäärään nähden ei kuitenkaan ole kaksinen.

Nivalassa merkittävä osa taksikyydeistä tulee kela- ja taksikorttikyydeistä. Hakula sanoo, että uuden lain myötä kelakyydit eivät tuo autoilijoille tienestejä kuten tähän asti.

Nyt Hakula aikoo siirtyä päätoimiseksi opiskelijaksi ja suorittaa keskeneräiset tuotantotalouden insinöörin opinnot loppuun.

– Se on myös yksi lopettamiseen johtaneista syistä, hän kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?