Haberler

İşten çıkarıldığı öne sürülen şoför için işçilerden eylem

İZMİR'in Gaziemir Belediyesi'nde örgütlü Belediye-İş 4 No'lu Şube'nin üyesi olan, şoför Zafer Calpbinici'nin yıllık izindeyken, gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığı ileri sürüldü.

İZMİR'in Gaziemir Belediyesi'nde örgütlü Belediye-İş 4 No'lu Şube'nin üyesi olan, şoför Zafer Calpbinici'nin yıllık izindeyken, gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığı ileri sürüldü. Aynı sendikanın yaklaşık 30 üyesi, Gaziemir Arda Meydanı'nda basın açıklamasının ardından belediye binası önünde oturma eylemi yaptı.

Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'nın, göreve geldiği günden bu yana sendikalarında örgütlü 16 kişiyi işten çıkardığı, son olarak da belediyede şoför olarak çalışan Zafer Calpbinici'nin yıllık izindeyken, gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığı iddia edildi. Belediye-İş Sendikası'nın yaklaşık 30 üyesi, saat 10.00 sıralarında, belediyede yaşananlara tepki için Gaziemir Arda Meydanı'nda toplandı. Buradan belediye binasına yürüyen işçiler adına, Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, basın açıklaması yaptı. Üyelerinin, DİSK'e bağlı Genel-İş'e geçmeye zorlandığını savunan Doğan, şunları söyledi:

"Biz bu haksızlığa başından itibaren karşı çıktık. Geldiğinden bu yana çeşitli nedenlerle 15 sendikalı arkadaşımızı işten çıkaran Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, baskı ve zorbalığa baş eğmediği için son olarak Zafer arkadaşımızı da gerekçe göstermeksizin işten çıkardı. Biz her zaman diyalogdan yana olduğumuz ve Gaziemir Belediyesi'nde 1 Şubat 2020'ye kadar yasal olarak yetkili sendika olduğumuz için Hali Arda'dan randevu istedik. Arkadaşımıza 'Sakın bir hukuksuzluk daha yapma, haksız yere onun ekmeğiyle oynama, bunun hesabını yasal yollardan senden sorarız' demek için bu randevuyu istedik. Ancak Halil Arda, yaptıklarının savunulacak bir tarafı olmadığını çok iyi bildiği için bize randevu vermedi. Biz diyalog yanlısı bir sendikayız. Ama diyalogdan anlamayanlara da onların anladığı dille konuşmasını biliriz ve o nedenle bugün meydanlardayız."

İşçiler, basın açıklamasının ardından belediye binası önünde, yaklaşık 1 saat oturma eylemi yapıp, olaysız dağıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziemir Belediyesi Halil Arda Gaziemir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title