Kokonaiskorkeus jopa 230 metriä – seurasimme, kuinka Korkeakankaan tuulipuiston jättivoimala kasvaa kohti taivasta Karstulassa, katso video

Kun tutustuu Karstulan Korkeakankaan Vihisuon alueeseen pelkän kartan avulla, näyttää siltä, että voisihan tuo olla niitä viimeisiä paikkoja, jonne kannattaisi rakentaa tuulivoimapuisto. Tuulta toki riittää, mutta suota näkyy olevan sen verran, että myllyjen pystyttäjillä pitäisi olla pitkävartiset saappaat.

Kartasta ei kuitenkaan näe sitä, että alueen pohjoispuolella olevalle Soppisennevalle putosi marraskuussa 2001 Hornet-hävittäjä, kun se oli törmännyt toiseen samanlaiseen. Putoamispaikkaa kutsutaan nykyisin myös Hornetin suoksi.

Syyskuun lopussa ei Korkeakankaalla suota juuri huomaa. Kun työmaatoimistolta lähtee ajamaan syvemmälle alueen sisäpuolelle, kulkee tie hetken vähän korkeammalla pengerryksellä, mutta sen jälkeen teiden sivulla on mäntyvaltaista, kohtuullisen nuorta metsää.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskisuomalaisen sisällöt.

Tilaa 6 kk 6,90 €/kk Tilaa 2 kk 17 €/kk

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä KSML.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.