Foto: Privat.

Naturskön kulturvecka i Hemavan och Tärnaby

Publicerad

Nu drar kulturveckan i Hemavan och Tärnaby igång, med fokus på magiska natur- och kulturupplevelser i centrum av fjällvärlden.

I flera år har den natursköna kulturfesten ägt rum för att lyfta fram kulturen från inlandet. Det handlar om musik, konst, litteratur, teater och andra kulturupplevelser beläget i den vackra fjällmiljön. Arrangören Duncan Kemp är nu i full gång med arbetet för årets festligheter, och det lovas alltifrån sång vid skymningen till berättarafton och boksläpp.

– Den lyfter fram och visar att man kan ha kultur även i fjällen. Det är väldigt inspirerande, säger han.

”Sång vid skymningen”

Störst fokus under årets fest kommer att ligga på sång och musik, där det kommer att hållas ett antal konserter som både är gratis och de som kräver inträde. Gemensamt för dem alla är att de tar tillvara på den vackra miljön vid fjälllandskapet, bland annat ska det hållas sång vid skymningen med utsikt över fjällgränsen.

Det lovas även en berättarafton för alla intresserade. En afton som varvar musik och berättande, där profiler som Bo Lundmark, Greger Ottosson och Anne Wuolab, kommer att delta. 

– Det är ett koncept som förenar kultur och natur, vilket förstärker upplevelsen, säger Helen Nilsson, ansvarig för berättaraftonen.

Kulturveckan pågår mellan den 18 och 23 juli. Totalt väntas ett hundratals besökare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.