Pyörälä palaa Kärp­pien ko­koon­pa­noon kär­ki­kamp­pai­lus­sa – Manner: ”TPS laittaa meidän eri­kois­ti­lan­ne­pe­laa­mi­sen kunnon tes­tiin”

Raksilassa nähdään liigakierroksen kärkikamppailu, kun sarjajohtaja Kärpät ja sarjakakkonen TPS mittaavat paremmuuden. Ottelu alkaa kello 17:00.

Muutaman pelin sivussa ollut Mika Pyörälä palaa kokoonpanoon kärkikamppailussa.
Muutaman pelin sivussa ollut Mika Pyörälä palaa kokoonpanoon kärkikamppailussa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Raksilassa nähdään liigakierroksen kärkikamppailu, kun sarjajohtaja Kärpät ja sarjakakkonen TPS mittaavat paremmuuden. Ottelu alkaa kello 17:00.

Kärkikaksikko on ylhäisessä yksinäisyydessä Liigan kärjessä. Kärpät on kerännyt pisteitä 51, TPS 43 ja kolmannen sijan jakavat Pelicans ja Tappara 36.

Kärpät on pistekeskiarvolla 2,43 vahvasti matkalla kohti Liigan uutta piste-ennätystä. Voimassa oleva ennätys 131 pistettä on niin ikään Kärppien nimissä mestaruuskaudelta 2013-2014.

Oululaiset ovat jääneet pisteittä vain kahdesti alkukauden aikana, kun runkosarjasta on pelattu nyt hieman yli kolmannes. Voittoja Kärpille on kertynyt jo 18, tappioita vain kolme, joista yksi tuli vasta lisäajalla kauden avauspelissä Hämeenlinnassa.

Jo tilastoista näkee, ettei Kärppien pelissä ole kovin suuria ongelma tällä hetkellä. Sairastupakin ammottaa tyhjyyttään, sillä muutaman pelin sivussa ollut Mika Pyörälä palaa kokoonpanoon kärkikamppailussa. Myös Jukurit-pelin kesken jättänyt kanadalaispuolustaja Shaun Heshka selvisi säikähdyksellä ja on pelikunnossa lauantaina.

Sen sijaan alkuviikosta hankittua Oskar Osalaa ei vielä kaukalossa nähdä.

-Mielestäni näyttäisi jo Osalan suhteen ihan hyvältä, mutta katsotaan koska hän on itse samaa mieltä, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner mietti perjantaina.

Oululaisten maalia vartioi yhden pelin huilin jälkeen tolppien väliin palaava Veini Vehviläinen.

TPS tappioputkessa

Turkulaiset tulevat Ouluun kolme tappiota niskassaan. TPS pelasi eilen Kuopiossa KalPaa vastaan ja hävisi ottelun jatkoajalla. TPS johti peliä jo kahdella maalilla, mutta Kalpa hivuttautui pikkuhiljaa rinnalle ja ratkaisi pelin voittolaukauskilpailussa.

– Tämä ilta oli meille iso oppi, lähtien ensimmäisestä valmentajasta viimeiseen pelaajaan. Meidän pitää kasvaa joukkueena, turkulaisten päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi seuran otteluraportissa.

TPS matkusti Kuopiosta heti pelin jälkeen Ouluun. Kärpillä on jälleen lepoetu puolellaan, kuten monissa muissakin tämän kauden lauantaipeleissä.

-Jos pystymme vahvasti rummuttamaan läpi pelin, niin ehkä siitä meille kolmannessa erässä on hyötyä, Manner vähättelee.

TPS on sarjan paras erikoistilannejoukkue. Ylivoima on sarjan paras ja alivoiman toiseksi paras heti Kärppien jälkeen.

-TPS pelaa kurinalaista jääkiekkoa, jossa puolustusvalmius on aina kovaa luokkaa. Mielenkiintoista nähdä millainen pelistä tulee, sillä me olemme taas päästä päähän -joukkue. Ainakin TPS laittaa meidän erikoistilannepelaamisen kunnon testiin.

TPS-kasvatti Lindsten kahville vanhojen pelikavereiden kanssa

Turkulaisen kiekkokoulun kasvatti Jasper Lindsten pukeutuu lauantaina Kärppien mustaan pelipaitaan toista kertaa kasvattajaseuraansa vastaan. Lindsten on vieraillut TPS:n riveissä Raksilassa lukemattomia kertoja niin juniori- kuin edustusjoukkueenkin mukana.

- Kyllä nämä reissut tuntuivat TPS:ssä pelatessa raskaammilta kuin muut, Lindsten muistelee.

Kärppien kolmosketjusta pelipaikan vakiinnuttaneella Lindstenillä peli kasvattajseuraa vastaan ei aiheuttanut vielä perjantaina kovin kummoista kihelmöintiä.

-Mutta eiköhän huomenna jo ole, vanhojen pelikaveriensa kanssa kahvilla ennen peliä piipahtava Lindsten arvelee.

Kärpät pelaa seuraavan viikon aikana neljä kovaa peliä. Lauantaina on vastassa TPS ja tiistaina Mestarien liigan pudotuspeleissä Zurich Lions. Perjantaina ja lauantaina Kärpät kohtaa pienoiseen kriisiin ajautuneen Helsingin IFK:n.

-Ajatukset eivät ole vielä tiistain tärkeässä Zurich-pelissä. TPS on ihan keskittymisen arvoinen joukkue, Manner hymähtää.

-Nämä neljä seuraavaa ottelua ovat varmasti ympäristöllekin äärettömän motivoivia otteluita. Nämä ovat parasta, mitä tähän saumaan voi toivoa.

Yleisö tosiaankin näyttää löytävän illalla Raksilaan. Puolenpäivän aikaan hallissa oli kulmissa ja päädyissä enää hajanaisia paikkoja vapaana.

Kärppien kokoonpano illan ottelussa:

1.ketju
Ville Leskinen – Nicklas Lasu – Radek Koblizek
Atte Ohtamaa – Shaun Heshka
2.ketju
Mika Pyörälä – Rasmus Kupari – Aleksi Heponiemi
Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää
3.ketju
Jasper Lindsten – Michal Kristof – Jasse Ikonen
Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä
4.ketju
Jari Sailio – Miska Humaloja – Otto Karvinen
7.puolustaja Aleksi Mäkelä

Maalilla Veini Vehviläinen, varalla Jussi Rynnäs