Joona Veteli pääsee uransa ensimmäiseen arvo-otteluun – "Paikka on tosiaan minulle aika uusi"

KuPSin hyökkääjä Joona Veteli odottaa innoissaan lauantaista Suomen cupin loppuottelua.

– Se on ensimmäinen todellinen arvo-otteluni ja myös ensimmäinen Olympiastadionilla, kertoo Veteli, joka siirtyi tälle kaudelle Ilveksestä Kuopioon.

Veteli on ollut muutaman kerran katsojana stadionilla.

– Paikka on tosiaan minulle aika uusi. Vuosi sitten oli katsomossa, kun KuPS pelasi Konferenssiliigassa Union Berliiniä vastaan.

Alkuvuoden loukkaantumisten suma on kääntynyt vahvoiksi esiintymisiksi KuPSissa. Veteli on ehtinyt esitellä hyvää laukaustaan, syötöt ovat osuneet kohdalleen ja kaksinkamppailuihinkin on löytynyt annos sopivaa päättäväisyyttä.

Mies alkanut kasvaa rooliin, mihin häntä kaavailtiin Kuopioon siirtymisen yhteydessä.

– Olemme saaneet omaa peliämme kehitettyä. Odotan finaalia luottavaisena, kertoo Veteli, jonka mielestä myös Inter on ehtinyt näyttää vaarallisuutensa edellisissä joukkueiden kohtaamisissa.

– Interillä on pelaajia, jotka täytyy ottaa tarkasti. Petteri Forsell on tietysti aina vaarallinen, mutta meilläkin on hyviä pelaajia ja kova joukkue, muistuttaa Veteli.

Perjantaina KuPS harjoitteli Kontulan lähiökentällä, sillä Olympiastadion on ollut viime aikoina ruuhkainen. Kun kansallispyhätön samettista nurmimattoa säästeltiin, piti harjoituspaikka katsella muualta.

– Kontulan kenttä oli meille sopiva paikka. Ja onhan A-maajoukkuekin harjoitellut täällä, kertoi KuPSin päävalmentaja Simo Valakari.

Yksi testin paikka on tietysti kenkien valinta. Kontulassa räpsi vettä pitkin päivää, ja kenttä oli liukkaampi kuin esimerkiksi Kuopion kotoinen tekonurmi. Nyt kaivettiin esiin metallinastat.

Interillä on haussa kolmas Suomen cupin voitto, jolla turkulaiset nousivat voittojen määrässä tasoihin KuPSin kanssa.

Edelliset Interin voittokannut ovat vuosilta 2009 ja 2018. Niitä kumpaakin oli kokemassa Inter-legenda, peliuransa viime kauteen päättänyt Timo Furuholm.

Hänenkin odotuksensa ovat korkealla.

– Finaali, luonnonnurmi, toivon koko sydämestäni Interin voittoa. Tulee olemaan vaikea päivä, joten nappisuoritusta vaaditaan, Furuholm tiivisti Interin sivuilla.