Gå direkt till innehåll
Världens första event för VR-träning på Stockholmsmässan!

Pressmeddelande -

Världens första event för VR-träning på Stockholmsmässan!

När Fitnessfestivalen nu på fredag slår upp dörrarna för 15:e året blir det samtidigt en spännande världspremiär: Future Fitness Lab – världens första event ägnat träning i Virtual Reality (VR).

Bakom Future Fitness Lab, ett område på 500 kvadratmeter avsatt för träning i VR, står det digitala hälsoföretaget Great Clarity tillsammans med Fitnessfestivalen.

Future Fitness Lab riktar sig till teknik- och träningsintresserade som vill prova på det allra senaste inom fysisk aktivitet. Målet är att inspirera till hur modern teknik kan ta vår träning och hälsa till nya nivåer.

– Vi har alltid försökt ligga i framkant när det gäller den digitala utvecklingen, och då känns det naturligt att vi nu fokuserar på det nyaste av allt, nämligen träning i VR, säger Ove Rytter, arrangör av Fitnessfestivalen.

Träning i VR betyder i klartext att du under träningen har på dig ett VR-headset och då upplever att du är i en annan verklighet. Det kan handla om en uppkopplad spinningcykel eller roddmaskin som tar dig som tränar till ett tävlingslopp i exempelvis Saharaöknen eller på Antarktis.

De VR-baserade träningsupplevelser som visas upp På Future Fitness Lab är dels för hemmabruk, men även upplevelser som kräver specialanpassade maskiner. Kanske kommer sådana att finnas på ditt eget gym inom kort?

– Med VR blir även hemmaövningar utan maskiner långt mer engagerande än annars. Du kan till exempel träna dig igenom en hinderbana där du enkelt gör 50 benböj utan att ens reflektera över att du tränar. Allt känns väldigt verklighetstroget när du har på dig headsetet; du upplever att du är inne i upplevelsen på ett helt annat sätt än med bara en platt skärm framför dig på väggen, säger Johanna Gustafsson, VR-ansvarig på Great Clarity och projektledare för Future Fitness Lab.

Fitnessfestivalen äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö 1-3 december.

För mer information kontakta:
Future Fitness Lab
Johanna Gustafsson
johanna.gustafsson@greatclarity.com +46730 387 468

Fitnessfestivalen kontakt:
Ove Rytter 
ove@strongevents.se +46708 321 212

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum