Gå direkt till innehåll
Esther Williamsson och Emma Engnell från ett tidigare år av Energi för tjejer.
Esther Williamsson och Emma Engnell från ett tidigare år av Energi för tjejer.

Pressmeddelande -

Satsning för fler tjejer till teknikbranschen

Denna vecka drar ännu en omgång av den uppskattade sommarkursen ”Energi för tjejer” igång. Under en gratis utbildningsvecka med fokus på teknik och energi får 13 tjejer som gått ut årskurs åtta inblick i en spännande framtidsbransch.

Robotprogrammering, elsäkerhet och studiebesök på både Linnéuniversitetet och Sandviksverket är några av programpunkterna under veckan.

Tjejerna får bland annat lära sig hur avverkningsrester från skogarna blir till el och värme och vad de olika hastigheterna på Wexnets bredband innebär. De får även testa experiment i universitetets labb och se hur arbetet med elnätet fungerar bakom kulisserna.

– Vi vill ge fler tjejer chansen att upptäcka att teknik är kul och fullt av utmaningar. Genom den här veckan hoppas vi att tjejerna får inblick i en spännande framtidsbransch och får intresse för en framtida karriär inom energi och teknik, säger Malin Lundmark, personalutvecklare på Växjö Energi.

I den här omgången av ”Energi för tjejer” deltar 13 tjejer som ska börja nian till hösten. Den 14–18 augusti varvas teori med praktik och studiebesök. Målet är att visa deltagarna möjligheterna som finns i den bransch som vi på Växjö Energi verkar inom varje dag.

För mer information kontakta

Hanna Carmvall, 0470-77 52 16, hanna.carmvall@veab.se

Under tisdagen, onsdagen och torsdagen finns tillfälle att besöka projektet.

Ämnen

Kategorier

Regioner



Växjö Energi AB (Veab) erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom vårt dotterbolag Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Växjö Energi ägs av Växjö kommun och 2016 var omsättningen 707 miljoner kronor.

Kontakter

Erik Tellgren

Erik Tellgren

Presskontakt VD 0470-77 51 01
Julia Ahlrot

Julia Ahlrot

Presskontakt Chef strategi och omvärldsrelationer 0470-77 51 35
Mats Bildh

Mats Bildh

Presskontakt Affärsområdeschef Wexnet 0470-77 52 03
Stefan Braun

Stefan Braun

Presskontakt Affärsområdeschef Elnät 0470-77 52 25
Pontus Johansson

Pontus Johansson

Presskontakt HR-chef 0470-775218
Rolf Hunt

Rolf Hunt

Presskontakt Affärsområdeschef Kraft och värme/Marknadschef 0470-775150

En del av din vardag

Växjö Energi har sedan 2019 en fossilfri verksamhet och erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi ägs av Växjö kommun och erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom förnybar el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband och smart sensornät på flera orter i Kronobergs län. www.veab.se

VEAB - Växjö Energi
Växjö Energi AB, Kvarnvägen 35
Box 497, 351 06 Växjö