Jukka Ollikaisesta Mikkelin ensimmäinen työllisyysjohtaja – viime vuonna kunnanjohtajan pesti loppui luottamuspulaan

Työllisyysjohtajan tiimi muodostuu noin 90 entisestä ely-keskuksen työntekijästä, jotka siirtyvät Mikkelin työllisyysalueelle ensi vuoden alussa te-uudistuksessa.

Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen.
Jukka Ollikainen valittiin Mikkelin työllisyysalueen ensimmäiseksi työllisyysjohtajaksi. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Enna Poutiainen

Mikkelin uusi työllisyysjohtaja on Jukka Ollikainen.

Kaupunginhallitus valitsi eilen Ollikaisen työllisyysjohtajaksi yksimielisesti. Hallitus perusteli päätöstä Ollikaisen laajalla työ- ja johtamiskokemuksella.

Paikkaa haki 25 henkilöä, joista haastatteluryhmä kutsui haastateltaviksi kolme ja uudelleen hakuajan jatkamisen jälkeen kolme lisää. Haastattelujen jälkeen kaksi hakijaa peruutti hakemuksensa. Ollikainen oli myös haastatteluryhmän suosikki virkaan.

Ollikainen on työskennellyt Mäntyharjun kunnanjohtajana kahdeksan vuoden ajan. Hän irtisanoutui virasta viime keväänä menetettyään kunnanvaltuuston luottamuksen.

Irtisanomisen jälkeen esimerkiksi Hirvensalmen kunnanhallitus tavoitteli Ollikaista kunnanjohtajaksi.

– Työllisyysjohtaja on erittäin tärkeä ja keskeinen tehtävä, Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Petri Pöyry (kesk.) sanoo.

Työllisyyden hoito on keskeisessä asemassa Mikkelin talouden kannalta, Pöyry painottaa. Jos työllisyysalue ei onnistu työllistämisessa tarpeeksi hyvin, valtio perii työllisyyspalveluihin antamaansa rahaa takaisin.

Lisäksi osaavan työvoiman saatavuus on Mikkelin kasvun kannalta olennaista.

Ollikainen on Mikkelin ensimmäinen työllisyysjohtaja. Uusi virka liittyy työllisyyspalveluiden uudistukseen. Vuodesta 2025 alkaen työllisyysjohtaja vastaa Mikkelin seudun työllisyysalueesta, johon kuuluvat myös Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala.

Työllisyysjohtaja johtaa reilua 95 entistä ely-keskuksen ja te-toimiston työntekijää, jotka siirtyvät Mikkelin työllisyysalueelle uudistuksessa.

Korjattu 19.3. klo 11.52 Pöyryn titteli kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi ja täsmennetty muun muassa työllisyyspalveluiden henkilöstömäärää.

Suosittelemme