Vampulan keinot loppuivat hurjasta kannustuksesta huolimatta – Kangasala voiton päässä finaalista

Huittislaisjoukkue koki karun 2–3-tappion historiansa ensimmäisessä kotivälierässä.

LP-Vampula taisteli, mutta taipui viisieräisessä.

Huittinen

LP-Vampula–LP Kangasala 2–3

Historiansa hienointa kautta pelaava LP-Vampula koki karun kohtalon kotikentällään naisten lentopalloliigan toisessa välierässä.

Huittislaisjoukkue taipui 2–3 (15–25, 25–13, 25–22, 17–25, 9–15) - tappioon hurjasti kannustaneen kotiyleisön edessä.

Vampulalla oli vahva ote etenkin toisessa erässä ja kolmannen erän alussa, mutta se ei kantanut loppuun asti.

Paha paikka

Vampulan pitäisi voittaa nyt kolme ottelua putkeen edetäkseen liigafinaaleihin – ja näistä vielä kaksi Kangasalan kotikentällä Pitkäjärvellä. Mikään ei ole mahdotonta urheilussa, mutta nyt vaaditaan isoa urotekoa. Edessä on korkea ja jyrkkä vuori.

Oma koira puri

Vampulan riveissä liigahuipulle noussut Iina Andrikopoulou nousi puskista toisen välierän ratkaisijaksi. Harjavaltalainen on ollut kaksi kautta pääosin kentän laidalla koronan jälkiseurauksien takia, mutta nyt hakkuri tuli kentälle ja ratkaisi käytännössä viidennen erän pitkällä syöttövuorollansa. Andrikopouloun paluu oli upea juttu hänen kannaltansa ja suomalaisen lentopallon onni, mutta ajankohta oli Vampulan kannalta phin mahdollinen.

Valttikortti

Linnea Kuuselasta on kasvanut kauden mittaan Vampulan valttikortti. Tasapainottava yleispelaaja lukee peliä upeasti, varmistaa huolellisesti ja tekee takakentällä kahden pelaajan työt. Lisäksi hän pystyy tekemään verkolla monipuolisia ratkaisuja. Kuusela on ollut Vampulalle isompi vahvistus kuin seurajohto osasi kuvitellakaan.

Materiaali

Serbialaisvalmentaja Stefan Paunovic on ottanut Vampulan avauskokoonpanosta irti kaiken mahdollisen ja vähän enemmänkin. Huittislaisjoukkueen penkiltä löytyy kyllä kelpo tuuraajia, mutta ei uusia ratkaisijoita. Tässä suhteessa Kangasala on selvästi edellä. LP-luotsi Arttu Keränen voi heittää sisään Viivi Pyhäjärven ja Iina Andrikopouloun tapaisia valttikortteja. Keränen totesikin pelin jälkeen, että laaja materiaali ja pelaajien monipuolisuus takasivat voiton. Se oli juuri näin.

Jatko

Kolmas välierä pelataan pitkäperjantaina Kangasalla. Avainkysymykseksi nousee Vampulan pääiskijän Cheyenne Jonesin jaksaminen. Runkosarjan pörssikuningatar on taistellut viime peleissä vähintään yhtä paljon väsymystä kuin verkon toisella puolella ollutta joukkuetta vastaan. Jonesin panos oon olennainen Vampulan finaalihaaveita ajatellen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut