De Heiknuiters sluiten met hun stoet jaarlijks carnavalshoofdstuk af

© Hans Otten

Geel -

Het mag in de regio dan de laatste carnavalsoptocht van het seizoen zijn, vereniging De Heiknuiters uit Geel-Winkelomheide staat met het zestigste prinsenpaar Luc I en Christel II garant voor een stevig feestweekend.

Hans Otten

Carnaval is een feest van tradities, waarbij veel rond het magische carnavalsgetal 11 draait. Zo mogen Luc I en Christel II dan wel het zestigste prinsenpaar van De Heiknuiters zijn, in hun ogen is dat nog geen jubileum. Daarvoor is het wachten tot het 66ste paar. Hoe dan ook hebben de twee hoofdfiguren van dit lopende carnavalsseizoen al een feestelijke periode achter de rug. Zo zijn de aanstelling, de symbolische ontvangst van de sleutel van de stad Geel uit handen van burgemeester Vera Celis (N-VA), het aansluitende prinsenbal en de vastenavond aan de vooravond van aswoensdag met peekesstomp met spek vaste prik op de kalender. Dat alles naast hun opwachting maken op de feesten en stoeten van bevriende gildes in binnen- en buitenland. Maar dit weekend volgt hùn feest.

Stoet en bals

Want zaterdag 2 maart staat de grote stoet in de straten van Winkelomhei op het programma. Om 14.11 uur stipt, zoals dat in carnavalsmiddens hoort, gaat de 58ste optocht va start, met dit jaar opnieuw een vijftigtal praalwagens van bevriende genootschappen. Daar zijn naar goede gewoonte enkele indrukwekkende exemplaren bij en enkele deelnemende gezelschappen uit Nederland en Duitsland. De volwassenen langs het parcours kunnen zich vergapen aan de uitdossingen van zowel de voertuigen als gildeleden, terwijl de kinderen genoeg snoep bij elkaar grabbelen om tot de stoet van 2025 toe te komen.

Diezelfde avond vanaf 20.11 uur vindt in de bedrijfshallen van Euro Gijbels op de bedrijvenzone het Groot Carnavalbal plaats, waar schlagergroep De Sjatties voor het muzikale vertier zorgen. Ook het Verkleed Kinderbal op zondagmiddag om 14.11u blijft vaste prik in het feestweekend, dit jaar met animatie door Animolly. “Na ons kinderbal is er voor elk kind nog een geschenk”, klinkt het bij De Heiknuiters. “Iedereen is deze twee dagen welkom om er met ons een groot feest van te maken.”

heiknuiters.be

© Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus