Drabssagen i Hjallerup

Hvad skete der? Nordjyllands Politi har onsdag sendt betjente på gaden i byen Hjallerup efter mandagens drab på en 13-årig pige. En 17-årig dreng er sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Offers alder har betydning for politiets arbejde, siger tidligere drabschef

Politiets håndtering og efterforskning af sagen er påvirket af, at der er tale om et meget ungt offer.

Det vurderer Jens Møller, der er tidligere drabschef i Københavns Politi.

- Der er først og fremmest nogle følelser i forhold til det at være betjent og at skulle håndtere familien til en dræbt pige. Det er meget specielt, når det er så unge mennesker, det går ud over, siger han i krimimagasinet ’Skyggesiden’.

I sin tid som drabschef har Jens Møller arbejdet med flere sager, hvor ofrene har været meget unge, og i alle tilfælde har det påvirket dem, der har arbejdet med sagerne.

- Det er jo forfærdeligt tragiske sager, og det kan man selvfølgelig godt mærke på de efterforskere, der arbejder med dem. Det er sager, der betyder noget særligt.

Netop derfor vil det også være særlige politifolk med erfaring inden for området, der vil blive sat til at håndtere de børn og unge, som eventuelt måtte blive afhørt i forbindelse med sagen.

- Man prøver at sætte det ned i et stille og roligt tempo, og man får tilkaldt de eksperter, der skal bruges. Både repræsentanter fra kommunen, men også særligt uddannede politifolk, som er vant til at afhøre forurettede og vidner i grove, grove sager, hvor det handler om børn, fortæller Jens Møller.

Det er voldsomt, rigtig voldsomt, siger krisepsykolog

Krisepsykologen Claus Rønnow Pedersen fra Brønderslev Kommune er en del af det kriseberedskab, der blev sat i værk på Hjallerup Skole tirsdag, og som står til rådighed for elever på skolen.

- Vi sparker bold op ad fakta. Ikke synsninger og følelser, men det vi ved, at der er fakta. Og det er voldsomt, rigtig voldsomt, lyder det fra psykologen.

- Det handler om at skabe et overblik og struktur, fortæller han om den psykiske førstehjælp, der skulle gives til børn, lærere og forældre.

Han forklarer, at han oplevede en topprofessionel håndtering fra Brønderslev Kommune, men især fra lærerne og pædagogerne.

- De gav børnene den tryghed, der skulle til, siger Claus Rønnow Pedersen til TV2 Nord.

Politi leder efter spor på fjernvarmeværk

Politiet er netop nu i gang med undersøgelser på fjernvarmeværket i Hjallerup.

Det fortæller TV 2s reporter Rene Ryom.

- Der er to teknikere til stede. Man leder blandt andet i nogle containere efter tekniske spor, som man kan sikre, fortæller Rene Ryom fra stedet, hvor den 13-årige pige mandag blev fundet dødeligt kvæstet.

Der er fundet et par handsker på stedet, som er taget med til videre undersøgelse.

Det var pigens forældre, som mandag aften fandt den 13-årige pige hårdt kvæstet ved fjernvarmeværket. Forældrene ringede 112 klokken 22.10, hvorefter politi og ambulance rykkede ud.

Juraprofessor advarer mod identitetsdeling

Nordjyllands Politi har opfordret til ikke at dele identiteten på den 17-årige formodede gerningsmand i drabet på den 13-årige pige, da det i værste fald kan være strafbart.

Og ifølge juraprofessor Sten Schaumburg-Müller er det en god idé at undgå det.

- Det er en advarsel imod at sige, at selvom at der ikke er nedlagt navneforbud, så skal der ikke bare være fri jagt og leg mod ham, siger han.

Den formodede gerningsmand har ikke fået nedlagt navneforbud. Alligevel er der et hensyn til offeret.

- Når den 17-årige og 13-årige kan kodes sammen, kan det være problematisk at dele noget omkring ham, fordi identiteten på hende ikke må offentliggøres.

Skole afholder mindehøjtidelighed torsdag

Chef for skole og dagtilbud i Brønderslev Kommune, Kristine Fooken Jensen, fortæller, at Hjallerup Skole i morgen, torsdag, vil afholde mindehøjtidelighed for den dræbte 13-årige pige.

Mindehøjtideligheden er for alle børn og forældre på skolen, og når den er slut, vil der være almindelig skoledag for eleverne.

- Den skal være med til at runde den forfærdeligt tragiske hændelse af for mange børn på skolen, og så har vi selvfølgelig stadig fokus på den klasse, den 13-årige gik i, siger Kristine Fooken Jensen.

Mindehøjtideligheden bliver holdt på Hjallerup Idrætscenter for at sikre, at der er plads til alle, der måtte have behov for at mindes den afdøde.

Der vil blandt andet blive holdt et minuts stilhed.

Forælder roser skolens håndtering

Sofie Hemmingsen afleverede i dag sin datter på Hjallerup Skole. Moren roser skolens håndtering af sagen.

- Jeg synes, at skolen har håndteret situationen rigtig godt. Det var godt eleverne kom i skole i går og fik snakket om det her og få vendt hele situationen.

- Der har været krisepsykologer, og i idrætshallen har de været sindssygt dygtige. I går var Julie eksempelvis inde at spille håndbold og hygge sig med sine veninder, siger Sofie Hemmingsen.

Lærere holder øje med tegn på mistrivsel efter 13-årig piges død

Lærere og pædagoger på Hjallerup Skole holder øje med tegn på mistrivsel hos eleverne, efter at en 13-årig pige fra skolen mandag blev fundet dræbt.

Det forklarer konstitueret distriktsskoleleder Christian Bak til Ritzau.

- De kommende uger kommer vi til at holde øje med børn, der udviser handlemønstre, de normalt ikke ville gøre, siger han.

Christian Bak beskriver stemningen i klassen som "massivt trykket".

- Alle følelser er i spil. Fra vantro til dyb, dyb sorg, siger han.

Skolens lærere og pædagoger vil ifølge distriktsskolelederen have et særligt øje på elevernes trivsel.

- Hvis sorgen bliver ved med at hænge ved, skal vi reagere på det. Det kan være et barn, der bliver mere indesluttet, end barnet plejer at være.

Tilbage i faste rammer er godt, siger forælder

Kathrine Kaptain er mor til en datter, som går i 8. klasse på Hjallerup Skole. Hun bifalder, at børnene onsdag er kommet tilbage i en nogenlunde normal skolegang.

- Vi kunne godt mærke, at dagen i går (tirsdag, red.) var svær for dem. Så jeg tror, at det er sundt og godt, at børnene ligesom skal være i deres faste rammer igen, siger hun til TV 2.

- Jeg håber bare, de næste dage kan hjælpe ved, at vi får snakket en masse om det.

Krisepsykolog tilkaldt

Eleverne på Hjallerup Skole har haft adgang til krisepsykologer i kølvandet på den chokerende meddelelse om drabet på en 13-årig pige.

Det fortæller Kristine Fooken Jensen, som er chef for skole- og dagtilbud i Brønderslev Kommune.

- I går har der været psykolog og krisepsykolog i klassen hele dagen, som arbejdede med børnene, og som også kommer til at følge klassen. Det kommer til at fylde en del i dem kommende tid og også fremover, siger Kristine Fooken Jensen til TV 2.

Fodboldvennerne siger farvel til den dræbte 13-årige

Onsdag kommer der stadig flere blomster til stedet, hvor den 13-Ã¥rige pige blev fundet mandag aften.

Der er blandt andet flere hilsner fra det lokale fodboldhold, den 13-Ã¥rige var en del af.

Du kan få et mere samlet overblik over den ulykkelige sag her:

Børn og forældre til møde på Hjallerup Skole

Parkeringspladsen er propfyldt ved Hjallerup Skole her til morgen, hvor forældre og børn er inviteret til briefing.

Møderne kommer til at foregå ad tre omgange. Først de store elever og deres forældre, derefter mellemtrinnet og til sidst indskolingen.

- Derefter skal eleverne tilbage til en almindelig skoledag, fordi kriseberedskabet mener, at det er vigtigt, at børnene også får noget andet at tænke på end det tragiske drab, som fandt sted mandag aften, siger TV2 Nords reporter Morten Pedholt.

Nordjyllands Politi sender betjente på gaden efter drab på 13-årig

Nordjyllands Politi sender betjente på gaden efter drab på 13-årig

Det oplyser politikredsen på det sociale medie X.

En mobil politistation opsættes ved Hjallerup Centret, hvis borgere i byen måtte have brug for at tale efter drabet, lyder det.

Uniformerede betjente vil være til stede i tidsrummet 16 til 19.

To mindreårige – en 17-årig dreng og en 13-årig pige – blev i første omgang anholdt i sagen sent mandag aften, efter at den dræbte var blevet fundet kort forinden.

Siden da er den 13-årige blevet løsladt, da politiet vurderer, at hun intet med drabet har at gøre.