Paksra várják a whisky szerelmeseit

Különleges programra, egy whisky szemináriumra várják a minőségi italok szerelmeseit a Paksi Tavaszi fesztivál szervezői március 14-én délután 17 órától.

null

Whiskyt inni életérzés. Egy pohár ebből ebből a borostyánsárga nedűből sikkességet és erőt kölcsönöz nőnek és férfinak egyaránt – fogalmazott Marsalko-Papp Helga, a whisky szeminárium programszervezője, aki kollégáival együtt Dobos Dávid whisky előadással egybekötött kóstolójára várja az érdeklődőket a jövő héten, csütörtökön este. 

A sommelier, akit országszerte hívnak kóstolók megtartására, sőt nevéhez fűződik az első a szekszárdi Szivartalálkozó megszervezése is, az esten mindent elmesél az italról, amely évszázadok óta lázban tartja a világot, miközben nyolc prémiumkategóriás whisky kerül terítékre.

Whiskykóstoló és előadás 

Az előadásra érkezők érdekes történeteket hallgathatnak a nemes itallal kapcsolatban, miközben megismerkedhetnek a whisky, azon belül a különböző márkák készítésének történetével, fogyasztási szokásaival, de megtanulhatják a kóstolási technikákat, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy az utolsó cseppig kiélvezhessék italukat. 

Amerika, Írország, Skócia, Japán csak hogy párat említsek. Különböző háttér és mégis mind egy hatalmas világ részét képezi. Nem mindennapi program amit kínálok 

– ajánlja az eseményt Dobos Dávid. A csütörtöki alkalmon a sommeiler betekintés kínál a whisky több évszázados múltjába, hogy a résztvevők számára is érthető legyen, hogyan lett ez a párlat a kulturális italfogyasztás egyik csúcsa.

Mindent a whiskyről

Az előadás során kiderült, hogy mi a különbség a whisky és a whiskey között, megismerhetjük, hogy milyen a maláta-, rozs-, gabona-, kevert maláta-, a bourbon, a tennessee, a kevert vagy a pure pot still whisky – írta a  a Tolna vármegyei hírportál, a Teol.hu. Az interaktív kóstolás különlegessége, hogy miközben elsajátíthatnak minden tudnivalót a whiskyről vagy tovább mélyítik ismereteiket, az összejövetel jó lehetőség a résztvevőknek arra is, hogy megismerkedhessenek a hozzájuk hasonló whisky imádókkal.

Limitált a jelentkezők száma

A kóstoló létszáma limitált, a szervezők tájékoztatása szerint maximum 10-15 fő az ideális résztvevő, amelynek nagy része mostanra betelt. 

A belépőjeggyel látogatható programra már csak néhány jelentkezőt várnak, de természetesen az előadás kóstoló nélkül is meghallgatható, ingyenesen. Ha szeretnék bebiztosítani a helyüket a programra, minél előbb jelentkezzenek a 75 830 353-as telefonszámon vagy a [email protected] email címen. 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.