Kevin Schijven Kevin Schijven
10/03/2024 14:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2024 13:17

Bitcoin wallets van Elon Musks Tesla en SpaceX zijn geïdentificeerd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin wallets van Elon Musks Tesla en SpaceX zijn geïdentificeerd

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Arkham Intelligence, een analysebedrijf voor de crypto markt, beweert dat het de bitcoin (BTC) wallets van Tesla en SpaceX heeft gevonden.

Arkham zegt dat het de eerste partij is die de bitcoin-adressen van de enorme ondernemingen van miljardair Elon Musk publiekelijk heeft geïdentificeerd.

Tesla en SpaceX bezitten bijna $1,4 miljard in bitcoin

Volgens Arkham bezit Tesla, de bekende elektrische autofabrikant, 11.510 BTC ter waarde van ongeveer $800 miljoen. De bitcoins zijn verdeeld over 68 verschillende adressen.

Het ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft daarnaast nog eens 8.290 BTC in bezit ter waarde van $580 miljoen. Deze bitcoins zijn verdeeld over 28 adressen.

Dat betekent dat de twee bedrijven van Musk samen maar liefst 19.800 BTC bezitten ter waarde van bijna $1,4 miljard.

Arkham meldt dat het de adressen heeft gevonden doordat zogeheten on-chain transacties op de blockchain van Bitcoin overeenkomen met de financiële verklaringen van Tesla en SpaceX.

De wispelturige houding van Elon Musk ten opzichte van bitcoin

Enkele jaren geleden deed Tesla aan de bull-run van bitcoin mee. Het bedrijf kocht $1,5 miljard aan bitcoin in januari 2021.

Ook kondigde Tesla aan dat het voortaan bitcoin accepteerde als betaalmiddel voor zijn elektrische auto’s. Vervolgens maakte de BTC koers een enorme stijging en kwam voor het eerst in de geschiedenis boven de $60.000 uit.

Het was tussen 24 maart en 12 mei 2021 mogelijk om een Tesla met BTC te kopen. Toen kondigde Tesla heel merkwaardig aan dat het plotseling weer stopt met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel.

Vervolgens maakte de koers een harde duik en de crypto-markt was kwaad op Musk. Veel beleggers beschuldigden hem van marktmanipulatie. De aankondiging van Tesla viel echter samen met ander slecht nieuws: het mining verbod in China.

Later dat jaar volgde ook de verkoop van $272 miljoen aan bitcoin en in 2022 verkocht Tesla nog eens $936 miljoen aan bitcoin.

Sindsdien is het echter opvallend stil gebleven rond Tesla en bitcoin. Het bedrijf heeft geen bitcoin meer gekocht noch verkocht in de afgelopen jaren, bleek telkens uit de rapportcijfers.

Ook accepteert het nog steeds geen BTC meer als betaalmiddel voor zijn auto’s, ondanks dat Musk jaren geleden zei dat het zou terugkomen. Daarvoor moest meer dan 50% van het Bitcoin netwerk op groene stroom draaien, maar ondanks dat dit bereikt is, hebben we hier nooit meer wat over gehoord.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Ethereum of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie