Roy van Krieken Roy van Krieken
07/03/2024 19:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2024 17:57

Stokoude bitcoin wallet ontwaakt na 14 jaar met $67 miljoen winst

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Inbreuk bij crypto wallet-bedrijf Trezor, data van 66.000 klanten gelekt

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Waar vandaag de dag steeds meer mensen investeren in crypto, was dat rond het begin van het project wel anders. Weinig mensen wisten überhaupt wat crypto betekende, laat staan dat ze er hun spaargeld voor aanraakten. Toch waren er een aantal vroege investeerders die het wel aandurfden, en zij plukken daar tegenwoordig de vruchten van.

Zo nu en dan komt het voor dat accounts uit de kinderjaren van de crypto nog activiteit vertonen. Een recent bericht op X (voorheen Twitter) bracht een interessante ontwikkeling aan het licht.

Bitcoin koers klapt samen met de aandelen van Meta en Nvidia omlaag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin wallet terug uit winterslaap

Een stokoude wallet heeft gisteren voor het eerst in veertien jaar activiteit getoond en dit heeft flink wat aandacht getrokken. De afgelopen dagen bereikte bitcoin (BTC) een recordhoogte van 69 duizend dollar en dit zou een doorslaggevende reden kunnen zijn geweest voor de nieuwe activiteit.

De eigenaar van het account heeft zijn bitcoins door de jaren heen zien stijgen van $0.30 tot $65 duizend dollar, het punt waarop hij zijn bezittingen naar crypto exchange Coinbase verplaatste. Het gaat om bijna 1000 munten, met een waarde van $67 miljoen op het moment van verplaatsen.

Advertentie

Verlies vertrouwen crypto of andere reden?

Wat precies de gedachte achter de transfer is, is lastig te benoemen. Een mogelijke reden voor het verplaatsen van zulke grote bedragen is een reorganisatie of het voorkomen van een hack. Een andere reden kan zijn dat de eigenaar vertrouwen in bitcoin heeft verloren en eieren voor zijn geld kiest. Nog een reden kan zijn dat de eigenaar de hold simpelweg lang genoeg heeft vinden duren en gebruik wil maken van zijn 67 miljoen dollar.

Wanneer BTC 7 jaar geleden is aangeschaft, mag het volgens crypto-analysebedrijf Glassnode worden gecategoriseerd als ‘oude’ BTC. Deze BTC is al in 2010 gekocht, slechts een jaar na de officiële launch van het netwerk.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Oude bitcoin vaak niet meer te vinden

Hoe langer bitcoin al niet meer verplaatst is, hoe kleiner de kans dat dit ooit nog gebeurt. Hierom is het extra interessant wanneer wallets uit de begindagen van BTC weer in beweging komen.

De kans is groot dat de eigenaar van deze oude wallets miners is geweest. Vroeger, rond de tijd waarin deze oude coins verkregen zijn, verdienden miners nog 50 BTC met hun werkzaamheden. Hier zijn vele BTC-halveringen overheen gegaan, waardoor dezelfde inspanningen tegenwoordig nog maar 6,25 BTC opleveren. Volgens de voorspellingen zal de volgende halving in april plaatsvinden, waardoor de verdiensten op 3.125 BTC zullen komen te staan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie