Glassnode: ‘Investeerders gaan rond de halving hun Bitcoin verkopen’

Een on-chain analist van het grote Glassnode zegt dat veel investeerders waarschijnlijk van plan zijn om hun Bitcoin voor de halving van 20 april te verkopen. In een nieuwe update zegt de pseudonieme analist Checkmate dat Bitcoin nog geen significante correcties doormaakte tijdens deze bullrun, waardoor mensen misschien sneller geneigd zijn om winsten te nemen.

Nog geen zware correcties gehad

Het klopt dat Bitcoin nog geen zware correcties heeft gehad als je de omvang van de dalingen vergelijkt met het verleden. Vergeet echter niet dat we van 73.800 dollar naar 60.800 dollar gevallen zijn, voor een daling van ruim 15 procent.

Wellicht is de markt door de introductie van de Spot Bitcoin ETFs voorgoed veranderd.

“We hebben amper een correctie van 20 procent gehad, zeker sinds het bereiken van de FTX-dieptepunten. Het is tekenend dat de marktstructuur in deze cyclus substantieel meer koopdruk ziet, waardoor we geen diepe correcties krijgen.

Dat gezegd hebbende, na een rally van 175 procent en al het enthousiasme kan er een ‘sell-the-news’ plaatsvinden rond de halving, die voor april op het programma staat. Dit zijn het soort gebeurtenissen waarop investeerders wat chips van de tafel halen.

Zij weten dat de halving dat kan doen. Maar nogmaals, de ETF begon ook als een sell-the news, maar bleek dat op de middellange termijn niet te zijn”, aldus Checkmate.

Waar hebben we de stijgingen van Bitcoin aan te danken?

“Gezien de marktstructuur kunnen we zien dat de correcties veel en veel oppervlakkiger waren, wat ons vertelt dat er twee redenen zijn voor de stijgingen: ‘Minder mensen verkopen hun munten en er is meer koopkracht.’ Allebei die dingen hebben de Bitcoin koers verder omhoog geduwd.

Wat dat betreft wordt het interessant om de ETF-stromen van deze week te zien. Afgelopen week zagen de ETFs namelijk vijf achtereenvolgende dagen van uitstromen.

Zodoende is het te hopen dat we vandaag weer een ander beeld zien. Dat zou kunnen bevestigen dat we op het punt staan om echt weer omhoog te bewegen.

De bulls lijken het heft langzaam weer in handen te krijgen, maar om tot die conclusie te komen is nog meer bevestiging nodig. Wat denk jij? Gaan we deze of volgende week weer nieuwe all-time highs zien voor Bitcoin of blijven we een tijdje rond dit niveau handelen?


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • kan niemand voorspellen. beste strategie lijkt wegleggen en vergeten dat je Bitcoin bezit. kijk over 10 jaar nog maar eens.

    26 maart 2024
  • Ik denk niet dat veel investeerders waarschijnlijk van plan zijn om hun Bitcoin voor de halving van 20 april te verkopen. Door de halving gaat de inflatie ban de Bitcoin nog verder omlaag. De rente van de USD zal toch weer iets verlaagd worden daardoor weer ruim baan komt voor verdere stijging van de waarde van de Bitcoin tov de USD. In feite blijft de waarde van Bitcoin gelijk maar daalt de waarde van de USD. Die wordt on eindig bijgedrukt terwijl er maar 21 miljoen bitcoins kunnen bestaan.

    26 maart 2024