‘Stokoude miners verkopen Bitcoin op all-time high’

Het lijkt erop dat sommige miners profiteren van de koersexplosie van Bitcoin naar zijn nieuwe all-time high van 69.200 dollar. Miners die er vroeg bij waren lijken momenteel hun oude blokbeloningen naar de beurzen te sturen en daarmee bij te dragen aan de verkoopdruk op Bitcoin.

Stokoude miners verkopen hun Bitcoin

On-chain data van CryptoQuant laat zien dat Bitcoin piekte rond de koers van 69.000 dollar en daarna een gigantische klapper omlaag maakte.

Op dat moment werden er 1.000 Bitcoin naar Coinbase gestuurd door een adres dat meer dan tien jaar oud was. Dat betekent dat de Bitcoin in kwestie al tien jaar op dat adres stonden.

Volgens CryptoQuant zijn de Bitcoin in kwestie gelinkt aan hele oude miners, die nu besluiten hun munten te verkopen. Dat is natuurlijk hun goed recht, zeker nadat ze tien jaar lang op het goede moment gewacht hebben.

Terugdenken aan de COVID-19 correctie

In het jaar 2020 begon Bitcoin ook goed in aanloop naar de halving. Er werd dan geen all-time high op de borden gezet, maar de koers ontwikkelde zich op een veelbelovende manier.

Uiteindelijk brak natuurlijk de COVID-19 pandemie uit en als gevolg daarvan donderde de Bitcoin koers als een baksteen naar beneden. Dat resulteerde op 12 maart 2020 in een Bitcoin koers van 3.850 dollar.

Dat zijn koersen die we ons nu bijna niet meer kunnen voorstellen, maar Bradley Park van CryptoQuant moest gisteren aan die periode denken. Met name door de instromen bij de beurzen die we momenteel in iets grotere getale zien.

Zoals je kunt zien piekten ook tijdens de uitbraak van de COVID-19 pandemie de instromen van miners bij de beurzen. Al zou het kunnen dat ze zich nu gewoon voorbereiden op de halving en alvast wat van de winsten willen realiseren.

Denk jij dat we nog een zware correctie krijgen voordat Bitcoin met overtuiging voorbij de all-time highs schiet of gaan we in één keer door met de feestparade?


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.